null Soivia rukoushuoneita

Soivia rukoushuoneita

Miten esittää draama ilman näyttämöä ja näyttelemistä? No, vaikka laulamalla kirkossa — ja samalla tulee hoidettua sananjulistuskin. Siitä on kyse kirkollisissa oratorioissa, joissa kerrotaan johonkin raamatuntekstiin perustuva suuri tarina.

Säveltäjä Georg Friedrich Händelille draaman aiheiksi kelpasivat vaikkapa Vanhan testamentin kuningas Salomo tai israelilaisten pakkosiirtolaisuus Egyptissä. Ja Jeesuksen elämä se vasta laulun arvoinen olikin. Kaiken kaikkiaan Händel sävelsi 23 oratoriota. Sana oratorio muuten tarkoittaa rukoushuonetta.

Händelin kuolemasta on tänä vuonna kulunut 250 vuotta. Sen kunniaksi Kirkko Soikoon -festivaali Helsingissä asettaa tarjolle harvinaisen ison Händel-menyyn. Ohjelmassa on kolme suurta oratoriota — Salomo, Israel Egyptissä ja Messias — sekä muutamia instrumentaaliteoksia.

Kaikki kolme oratoriota ovat juhlavia, kauniita, suurellisia ja upeita kuunnella. Salomo esitetään 20.3. Kallion kirkossa, Israel Egyptissä 26.3. Johanneksenkirkossa ja Messias 29.3. Vanhassakirkossa. Festivaalin tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta www.kirkkosoikoon.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.