Startup-yritys yrittää tehdä vedestä viiniä
Liian kallis viini sai kalifornialaismiehet kokeilemaan synteettisen viinin valmistusta. Siinä on 85 prosenttia vettä ja 13 prosenttia etanolia.
Jeesus muutti veden viiniksi, mutta niin väittää tekevänsä myös sanfranciscolainen startup-yritys Ava Winery. Kaikki alkoi kalifornialaisesta huippuviinistä, joihin Mardonn Chualla ja Alec Leellä ei ollut varaa. Kallis chardonnay jäi kaivelemaan kaksikon viinihammasta, ja he käynnistivät kokeilut synteettisen viinin valmistamiseksi. Ensimmäiset tuotokset lensivät lavuaariin, mutta Moscato d’Asti:sta, italialaisesta makeasta kuplivasta valkoviinistä tuli juomakelpoista.
Synteettinen viini rakentuu 85 prosentista vettä ja 13 prosentista etanolia. Loppuosa on maku- ja väriaineita, glyseriiniä ja sokeria.
Seuraavaksi keinoviinin valmistajat aikovat kokeilla Kaanaan häiden ihmettä samppanjaan. Kehittelyssä on synteettinen sampanja Dom Pérignon 1992, jonka hinta on vain neljäsosa alkuperäisestä. Kiinnostuneet voivat tehdä ennakkovarauksen Ava Wineryn verkkosivuilla.
Jaa tämä artikkeli: