Suhdeklinikka palkittiin vuoden perheneuvontatekona

Suhdeklinikka palkittiin vuoden perheneuvontatekona

Kirkon perheneuvonnan Suhdeklinikka-palvelu on palkittu Vuoden 2014 perheneuvontatekona. Tunnustuksen antoi kirkon perheneuvojien yhdistys. City.fi:ssa toimiva Suhdeklinikka vastaa verkossa pari- ja ihmissuhdekysymyksiin.

– On hienoa saada tunnustusta tälle asialle, työn siirtyminen verkkoon on ollut iso muutos. Näin arvostetaan myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole uskaltaneet tulla kasvotusten käymään keskusteluja perheneuvojien kanssa, vaan ovat löytäneet apua netistä, kertoo Suhdeklinikan toimintaa organisoiva Vantaan seurakuntien perheneuvoja Paula Ruotsalainen.

Perusteluiksi palkinnolle mainittiin aikakauden tarpeiden ymmärtäminen ja niihin vastaaminen hyödyntämällä modernia teknologiaa, sekä perheneuvonnan osaamisen ja asiantuntemuksen tuominen aiempaa laajemman ja täysin uuden yleisön ulottuville. Palvelussa on yhteensä 12 perheneuvojaa eri puolilta Suomea vastaamassa ihmisten kysymyksiin.

– Netissä käytävät keskustelut eivät voi korvata henkilökohtaista kohtaamista, mutta ne toimivat hyvänä lisänä. Molemmissa tavoissa kohdata ihminen on paljon samaa, suhtaudun samalla ammattitaidolla ja vakavuudella molempiin. Suurin ero on siinä että netissä työ on julkista ja avointa.

Suhdeklinikan vastauksia luettu vuoden aikana yli 140 000 kertaa

Suhdeklinikka on perustettu keväällä 2012. Ihmissuhteisiin liittyvät kysymykset ja niiden vastaukset julkaistaan verkossa nimettöminä. Matalankynnyksen palvelu on osoittautunut suosituksi ja tarpeelliseksi. Jokaisella palveluun lähetetyllä vastauksella on keskimäärin 2000 lukijaa. Suhdeklinikan vastauksia ihmissuhdekysymyksiin luettiin yli 140 000 kertaa vuonna 2013.

Suhdeklinikan koordinoinnista vastaa Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat -yksikkö. Palvelussa työtä tekevistä kirkon perheneuvojista suurin osa on myös laillistettuja psykoterapeutteja. Heillä on erityisosaamista muun muassa parisuhteesta, seksuaalisuudesta, ero- ja uusperheen kysymyksistä, vanhemmuudesta ja lapsen kehityksestä.

Lähde: evl.fi

Jaa tämä artikkeli: