Sunnuntaina rukoillaan Ukrainan puolesta

Sunnuntaina rukoillaan Ukrainan puolesta

Ensi sunnuntaina 16.3. seurakuntia koko Suomessa kutsutaan rukoilemaan messussa yhdessä Ukrainan ja siellä asuvien puolesta. Aloite on tullut Tampereen hiippakunnasta.

”Tilanne Ukrainassa on herättänyt huolta suomalaisissa. Seurakuntia on lähestytty kyselemällä, miten kirkko reagoi. Monissa seurakunnissa Ukrainan tilanteen puolesta on jo rukoiltu. Tilanne muuttuu koko ajan ja herättää levottomuutta. Ensi sunnuntaina Krimillä pidetään vaalit, jotka todennäköisesti lisäävät jännitteitä”, todetaan Tampereen hiippakunnan verkkosivuilla.

 

Rukous Ukrainan tilanteen puolesta

Rukoilemme Krimin niemimaan asukkaiden puolesta. Uutisista luemme siellä olevien sotilaiden läsnäolosta, kasvavista jännitteistä ja syvenevästä epävarmuudesta. Sinä näet sydämemme ja tunnet meidät. Näet, että tilanne on herättänyt meissä huolta ja levottomuutta.

Herra, näet Ukrainassa asuvien huolen, kun he elävät levottomuuksien keskellä. Anna heidän kokea keskinäistä yhteyttä ja turvaa Sinussa. Muistuta, että Sinä olet kanssamme myös pelon ja hädän keskellä. Syvennä luottamus siihen, että Sinä kuljetat läpi vaikeiden aikojen.

Herra, varjele että kriisiin löydetään väkivallaton ja rauhanomainen ratkaisu. Pyydämme, että kutsut jokaista ihmistä ja kaikkia kriisin osapuolia rauhaan, rakkauteen ja anteeksiantoon. Sovinnon tie on tulevaisuuden tie.

Herra, lopuksi haluamme muistaa kaikkia kärsiviä joka puolella maailmaa. Vahvista meitä tahtosi toteuttajina. Pyydämme, anna meille sydän, joka sykkii oikeudenmukaisuudelle ja kädet, joilla edistää rauhaa. Annamme sinun haltuusi koko elämämme. Sinä olet meidän rauhamme, Sinä, maailman Vapahtaja.

 

Jaa tämä artikkeli: