Suuntana Lontoo
Tet-harjoittelija. Nelly Niemi tutustui työharjoittelijana sekä Lontooseen että merimieskirkon toimintaan.

Tet-harjoittelija. Nelly Niemi tutustui työharjoittelijana sekä Lontooseen että merimieskirkon toimintaan.

Suuntana Lontoo

Rohkeasta ideasta tuli totta, kun 15-vuotias Nelly Niemi lähti viikoksi työharjoitteluun Lontoon merimieskirkolle.

Rohkeasta ideasta tuli totta, kun 15-vuotias Nelly Niemi lähti viikoksi työharjoitteluun Lontoon merimieskirkolle .
Nöykkiössä asuvan Nelly Niemen työelämään tutustumispaikan eli tet-harjoittelupaikan etsintä lähti liikkeelle sähköpostiviestistä, jonka hän lähetti Lontoon merimieskirkolle alkusyksyllä. Viestissään hän kysyi, voisiko tulla kirkolle viikoksi työharjoitteluun. Paluupostissa tuli vastaus, että he ottavat hänet vastaan mielellään, mutta mukana tulee olla täysi-ikäinen henkilö.

Asiat etenivät nopeasti, etenkin kun omasta perheestä löytyi matkaseuraksi 18-vuotias veli Mikael, jolla oli mahdollisuus lähteä mukaan.
”Olemme äidin kanssa yöpyneet Lontoon merimieskirkolla ja tiesimme, että paikka on hyvä. Äiti keksi, että sieltä saattaisi saada tet-paikan”, muistelee Nelly Niemi hetkeä, josta kaikki sai alkunsa.

Sisarukset lähtivät matkaan 4. marraskuuta. Tet-viikko osoittautui monipuoliseksi ja antoisaksi kokemukseksi.
Nelly Niemen tehtävänä oli auttaa kirkon henkilökuntaa vuoden suurimman tapahtuman, joulumyyjäisten, etukäteisvalmisteluissa. Sen lisäksi hän tiskasi, siivosi ja valmisti karjalanpiirakoiden kanssa tarjottavaa munavoita.
Niemen kuuden tunnin työpäivä päättyi kolmelta. Useimmiten hän suuntasi sen jälkeen kaupungille, jonne Mikael-veli oli lähtenyt kameran kanssa jo aamulla. Yhdessä he tutustuivat Lontooseen ja sen nähtävyyksiin.

Sisarukset yöpyivät kirkon majoitustiloissa, jossa on vuokrattavana petipaikkoja. He nukkuivat kuuden hengen miesten ja naisten yhteishuoneessa, joka oli useimmiten täynnä ja jossa väki vaihtui usein. Viikon aikana he tutustuivat muun muassa uusseelantilaiseen Suomen ystävään ja maailmalle lähteneeseen suomalaisrokkariin.
Lontoon merimieskirkko on ulkosuomalaisten kohtaamispaikka ja monenlaisen toiminnan keskuspiste. Sen henkilökuntaa ja ilmapiiriä Niemet kehuvat kovasti. Heidät otettiin hyvin vastaan ja tunnelma oli rento.
Kirkko sijaitsee Rotherhithessa lähellä Thames-jokea. Siellä järjestetään jumalanpalvelusten lisäksi monenlaisia kerhoja ja piirejä, joihin osallistuu kaupungissa asuvia suomalaisia. Kirkon tiloissa on hostelli, kahvila, kauppa, kirjasto ja sauna.

Nelly Niemi suoritti marraskuussa Lontoossa viikon mittaisen tet-jakson, joka sisältyy peruskoulun yhdeksännen luokan oppimäärään.

Jaa tämä artikkeli: