null Suvelan kappeli palkittiin esteettömyydestä

Vuoden esteetön teko -tunnustuksen Espoossa saanut Suvelan kappeli valmistui vuonna 2016. Kappelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA, vastaavana arkkitehtina Anssi Lassila.

Vuoden esteetön teko -tunnustuksen Espoossa saanut Suvelan kappeli valmistui vuonna 2016. Kappelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA, vastaavana arkkitehtina Anssi Lassila.

Ajankohtaista

Suvelan kappeli palkittiin esteettömyydestä

Vuosi sitten valmistunut Suvelan kappeli valittiin Vuoden 2017 esteetön teko -kilpailun voittajaksi Espoossa. Kappelin sijainti ja suunnittelu saivat kiitosta, samoin henkilökunta.

Espoon vammaisneuvosto on valinnut Vuoden 2017 esteetön teko -kilpailun voittajaksi Suvelan kappelin. Suvelan kappeli on Espoon seurakuntayhtymän uusi, esteetön ja moderni kappeli keskellä Suvelaa.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Suvelan kappelin suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu esteettömyyden vaatimukset. Käyttäjille tarkoitetut tilat ja toiminnot ovat kaikki samassa tasossa. Kappelin aulasta pääsee helposti ja esteettömästi nuorisotiloihin ja kaupungin asukaspuistotiloihin. Kappelin toiminnoissa on huomioitu myös asenteellinen esteettömyys. Henkilökuntaa kehutaan avuliaaksi ja valveutuneeksi esteettömyyteen sekä saavutettavuuteen liittyvissä asioissa.

Kunniamaininta kolmelle taholle

Kunniamaininnan saivat Kino Tapiola, Kauppakeskus Sello ja Espoon vammaispalvelujen kuljetuspalvelu.

Kino Tapiolan elokuvateatteri on yhteistyössä Espoon Autismi- ja Asperger-yhdistyksen kanssa järjestänyt autismiystävällisiä elokuvanäytöksiä. Autismiystävällisessä näytöksessä elokuvat esitetään tavallista maltillisemmalla äänenvoimakkuudella eikä salia pimennetä täysin. Katsomossa saa liikehtiä ja eläytyä. Näytös sopii kaikille lapsille, joita kovat äänet ja elokuvateatterin pimeys saattavat jännittää.

Kauppakeskus Sellon tiloissa järjestetään monipuolista toimintaa, kuten kauppakeskuskävelyjä. Sellossa voi asioida muun muassa yhteispalvelupisteessä, kaupunginkirjastossa ja Leppävaaran seurakunnan lasten kappeli Arkissa. Kauppakeskuksen kosketusnäyttötauluista on helppo hahmottaa kauppakeskuksen eri toimintojen sijainnit, ja niissä on esteettömän reitin hakutoiminto.

Espoon vammaispalveluiden kuljetuspalvelu on arvioitu ystävälliseksi, esteettömäksi, nopeaksi ja joustavaksi. Kuljettajien ammattitaitoon voi luottaa ja siihen, että pääsee perille luotettavasti ja ajoissa. Kalusto on hyväkuntoista ja näkövammaisen on helppoa ja turvallista astua auton kyytiin. Erityistä kiitosta ansaitsee se, ettei yksilökyydeistä ole luovuttu. Yksilökuljetukset mahdollistavat arjen sujuvuuden ja henkilökohtaiset aikataulut.

Esteetön teko -kilpailussa etsittiin nyt neljättä kertaa espoolaista palvelua, yritystä, yhteisöä, toteutettua ideaa, henkilöä, rakennusratkaisua tai toimintaa, joka on tuonut palvelut kaikkien saataville, ja tehnyt liikkumisesta tai asioinnista helppoa kaupunkilaisille. Kilpailuehdokkaita oli yhteensä 14.

Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä 25.8. Espoo-päivän juhlatilaisuudessa.

Espoon vammaisneuvosto on kaupunginhallituksen asettama vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen sekä viranomaisten yhteistoimintaelin. Vammaisneuvosto tuo vammaisille espoolaisille tärkeitä asioita kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon. Vammaisneuvoston toiminta perustuu vammaispalvelulakiin.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon Suvelan vanhan kappelin myynti lykkääntyi – ostajat vetivät tarjouksensa pois

Ajankohtaista

Rakennus kiinnosti sekä katolista kirkkoa että afrikkalaistaustaista helluntaiseurakuntaa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.