null Espoon Suvelan vanhan kappelin myynti lykkääntyi – ostajat vetivät tarjouksensa pois

Suvelan vanha kappeli on ollut myynnissä jo pitkään.

Suvelan vanha kappeli on ollut myynnissä jo pitkään.

Espoon Suvelan vanhan kappelin myynti lykkääntyi – ostajat vetivät tarjouksensa pois

Rakennus kiinnosti sekä katolista kirkkoa että afrikkalaistaustaista helluntaiseurakuntaa.

Espoon seurakunnat on yrittänyt myydä Suvelan vanhaa kappelia jo pitkään. Alun perin vanhan kappelin myynti oli uuden kappelin rakentamisen edellytys, mutta ostajaa ei löytynyt ennen uuden valmistumista vuonna 2016.

Ei löytynyt nytkään. Espoon yhteinen kirkkoneuvosto joutui 26.11. kokouksessaan toteamaan, että kaksi tarjolla ollutta ostajaa olivat molemmat vetäneet pois tarjouksensa.

Rakennuksesta aiheutuu ylläpitokuluja vähintään 40 000 euroa vuodessa.
– Petteri Leinonen

Toinen ostajista, Rakentajan tietokustannus, tarjosi kappelista 435 000 euroa. Tämän tarjouksen takana oli katolinen kirkko, jolla ei ole omaa seurakuntatilaa Espoossa. Katolinen Pyhän Marian seurakunta on pitänyt jumalanpalveluksiaan luterilaisen Olarin seurakunnan tiloissa.

Katolinen kirkko ei kuitenkaan saanut rahoitusta kuntoon ja joutui siksi vetämään tarjouksensa pois.

Tämän jälkeen Espoon seurakunnat tarjosi tilaa toiselle tarjouksen jättäneelle taholle. Se oli The Church of Pentecost International Finland.

Kyseinen seurakunta kuuluu Uskonnot Suomessa -sivuston mukaan afrikkalaistaustaiseen helluntaikirkkoon, jonka keskus on Accrassa, Ghanassa. Suomessa seurakunta aloitti toimintansa vuonna 2000 pienenä rukousryhmänä. Se on rekisteröity uskonnolliseksi yhdyskunnaksi 12.10.2007. Seurakunnalla on sen omien verkkosivujen mukaan noin 70 aikuista jäsentä ja toimintaa Helsingissä, Vantaalla ja Vaasassa.

Myös tämä mahdollinen ostaja joutui vetäytymään hankkeesta, koska sillä ei enää ollut käytettävissä niitä varoja, joita sillä oli vielä keväällä tarjouksen jättöhetkellä.

Vanha kappeli on rakennettu keskellä kerrostaloja.

Vanha kappeli on rakennettu keskellä kerrostaloja.

Espoon seurakunnat jatkaa edelleen kappelin myyntiä, mutta selvittää myös mahdollisuutta kappelin tontin hyödyntämiseen, jos ostajaa ei löydy. Asia menee yhteiseen kirkkovaltuustoon tiedoksi.

– Tyhjillään olevasta rakennuksesta aiheutuu Espoon seurakunnille ylläpitokuluja vähintään 40 000 euroa vuodessa. Ensisijainen tavoitteemme on yhä saada rakennus myytyä. Mutta jos se ei onnistu, emme voi jäädä peukaloita pyörittelemään. Tällaisessa paikassa, asuinalueen keskellä, on vähän vaikea ennakoida, mitä muuta tontilla voisi olla. Ehkä voisi ajatella päiväkotitoimintaa tai palveluasumista, pohtii Espoon seurakuntien kiinteistöjohtaja Petteri Leinonen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi