Sydänpiparkakut ilahduttivat aamuruuhkassa
Piristävää. Mannerheimintiellä töihin kiiruhtaneen Hannele Tanhuan mielestä piparkakut olivat mukava yllätys. Kuva: Pekko Vasantola

Piristävää. Mannerheimintiellä töihin kiiruhtaneen Hannele Tanhuan mielestä piparkakut olivat mukava yllätys. Kuva: Pekko Vasantola

Sydänpiparkakut ilahduttivat aamuruuhkassa

Seurakunnat jakoivat torstaiaamuna 75 000 sydänpiparia rautatie- ja metroasemilla sekä bussipysäkkien läheisyydessä. Tempauksesta vastasivat Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten seurakuntien vapaaehtoiset ja työntekijät. Tarkoituksena oli toivottaa ihmisille hyvää mieltä ja joulurauhaa.

Helsingistä piparkakkujen jakoon osallistui 18 seurakuntaa. Aamuruuhkassa Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä ihmisiä ilahdutti Töölön diakoniavastuuryhmäläisistä ja vapaaehtoisista koottu 12 hengen ryhmä. Alle tunnissa jaettiin 1 200 piparkakkupussia.

Töölöläiset olivat toista kertaa mukana tempauksessa. Millä tunnelmin Töölön seurakunnan johtava diakoni Eva-Maria Liljeström oli liikenteessä?

– Tämä on tosi hauska ja positiivinen tapahtuma. Yleensä ihmiset ottavat pussin vastaan ja ovat iloisia.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8zS2Igk9kCo

Liikenteen meteli oli kova. Puoli yhdeksän aikaan alkoi olla jo valoisaa. Yön töissä ollut Kati Salminen oli matkalla kotiin nukkumaan. Salmisen mielestä piparkakkujen jakaminen kiireen keskellä on ihana ajatus. Piparkakut piristivät hänen aamuaan.

– Nautiskelen piparit aamukahvin kanssa sitten, kun olen herännyt, Salminen sanoo.

Hannele Tanhua puolestaan oli matkalla töihin. Piparkakut olivat hänelle mukava yllätys, ja olo oli kiitollinen. Piparkakut Tanhua aikoi nauttia töissä aamukahvin kanssa.

– Onhan tämä virkistävää, kyllä tämä tuntuu hyvältä, Hannele Tanhua kommentoi.

Piparkakkupusseissa lukevat tekstit Joulurauhaa sekä Joulu.fi-sivuston osoite, jonka kautta ihmiset pääsevät tutustumaan pääkaupunkiseudun seurakuntien joulutapahtumiin, kirkkokonsertteihin ja Kauneimmat joululaulu -tilaisuuksiin.

Katri Saarela

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: