null Sytytä kynttilä

Toisen puolesta.

Toisen puolesta.

Sytytä kynttilä

Haluaisitko tuoda valoa pimeyteen? Pyhäinpäivä ja joulu ovat perinteisesti juhlapyhiä, jolloin hautausmailla muistetaan kuolleita läheisiä kynttilöin. Kaikki eivät kuitenkaan läheistensä haudoille syystä tai toisesta pääse. Vantaan seurakunnissa etsitäänkin nyt vapaaehtoisia, jotka ovat valmiita viemään hautausmaalle itse hankkimansa kynttilän esimerkiksi vanhuksen puolesta.

Mukaan voi ilmoittautua, vaikka sitoutuisi vain yhden kynttilän viemiseen. Tehtävä koskee vain Vantaan alueella olevia hautausmaita. Kynttilän voi viedä hautausmaalle muulloinkin kuin juhlapyhinä ja sen voi sytyttää myös muualle haudattujen muistomerkille.

— Kynttilänsytyttäjien haku on käynnistynyt mukavasti. Vantaan jokaiselle hautausmaalle on jo ilmoittautunut vähintään yksi vapaaehtoinen, kertoo projektityöntekijä Heikki Heikurinen.

Heikurinen koordinoi Vantaan Suurella sydämellä -verkkopalvelua, joka välittää erilaisia seurakuntien vapaaehtoistehtäviä. Kynttilänsytyttäjäksi voi ilmoittautua osoitteessa http://vantaa.suurellasydamella.fi. kertomalla, mille hautausmaalle ja milloin voi viedä kynttilän.

Toiveen siitä, että joku veisi kynttilän oman läheisen haudalle, voi lähettää sähköpostiosoitteella suurellasydamella.vantaa@evl.fi tai soittaa p. 050 511 1427. Viestissä tulee mainita omat yhteystiedot ja mikä hautausmaa on kyseessä.

Sytytä kynttilä toisen puolesta -ryhmä löytyy myös Facebookista.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.