Taaperot tutustuvat väreihin
Hyvin sujuu. Hanna Ejarque katselee Eean (vas.) ja Natalian maalaamista Taidetalo Pikku-Auroran taaperokurssilla.

Hyvin sujuu. Hanna Ejarque katselee Eean (vas.) ja Natalian maalaamista Taidetalo Pikku-Auroran taaperokurssilla.

Taaperot tutustuvat väreihin

Taidetalo Pikku-Auroran salin ruskealla lautalattialla on valkoinen iso kangas, joka peittää koko keskilattian. Ympärillä on tyynyjä.
Ohjaaja, varhaisiän musiikkikasvattaja Elina Simes kehottaa lapsia ja aikuisia asettumaan piiriin. Taaperot, joista nuorimmat ovat puolitoistavuotiaita ja vanhimmat kolmevuotiaita, istahtavat tottuneesti tyynyille.

On alkulaulun aika. Tänään maalataan revontulia ja lauletaan lumelle. Pienet sormet tarttuvat kiinni kankaan reunoihin.
Simes säestää viisikielisellä kanteleella ja kaikki laulavat. Lumen tanssi on valkoinen tanssi, pumpulitanssi, lumen tanssi on pehmeä pumpulitanssi.
Musiikin tahdissa yhdessä kohotetaan iso kangas ylös ja alas. Osa lapsista menee hihitellen kankaan alle seisomaan tai makaamaan. Sitten kasataan kangas ja viedään tyynyt sivuun. On aika maalata väreillä.

Kaikille lapsille puetaan suojaessut päälle ja riisutaan sukat. Simes levittää lattialle piirustusalustat, joihin on teipillä kiinnitetty paperi.
Jokainen saa eteensä yhden värikupin ja leveän pensselin. Kaksivuotias Natalia Ejarque saa keltaisen ja samanikäinen Eea Sarkkinen vihreän väriastian. Tyttöjen välissä istuu Natalian äiti Hanna Ejarque puolen vuoden ikäinen Melissa rintarepussa tuhisten.

Eea tarttuu heti pensseliin ja vetää rohkeasti leveää väriraitaa paperille. Natalian paperille syntyy keltaista pintaa sinne tänne.
Simes kehottaa kaikkia vaihtamaan väriä ja antamaan värikupin vieressä istuvalle. Natalialle tulee nyt punainen ja Eealle vihreä astia ja pensseli.

Salissa on hetken rauhallista, kun lapset keskittyvät töihinsä. Sinistä, lilaa, punaista, vihreää, keltaista. Värejä suditaan päällekkäin ja paperit täyttyvät epämääräisen tummankirjavasta pinnasta.
Lapset jaksavat keskittyä pienen hetken, sitten alkavat kiinnostaa muut asiat. On aika korjata värit ja paperit pois ja pestä kädet. Lattialle levitetään uudelleen valkoinen kangas ja tyynyt. Lauletaan loppulaulu. Siihen päättyy viitenä keskiviikkona kokoontunut Väriä taaperoille -kurssi.

Hanna Ejarque on käynyt esikoisensa kanssa kurssilla neljänä keskiviikkona, vain yksi kerta on jäänyt väliin.
”Natalia tykkää tästä touhusta ja kotonakin olemme maalanneet sormiväreillä.  Hän on innostunut sotkemaan väreillä enemmän kuin aikaisemmin”, sanoo Ejarque.
Kirsi Laitinen pitää kurssia antoisana. Hän kertoo, että puolitoistavuotias Elmeri on oppinut käyttämään erilaisia maalausvälineitä – myös omia varpaitaan.

Jaa tämä artikkeli: