null Taiteiden yö: Viisi vinkkiä seurakuntien tapahtumiin

Pakilan seurakunnan Lyhtyjen illassa on ohjelmaa koko perheelle. Kuva: Thinkstock

Pakilan seurakunnan Lyhtyjen illassa on ohjelmaa koko perheelle. Kuva: Thinkstock

Hyvä elämä

Taiteiden yö: Viisi vinkkiä seurakuntien tapahtumiin

Taiteiden yön torstaina kirkoissakin tapahtuu. Osallistu vaikka tivoliteemalla maustettuun koko perheen juhlaan, kiipeä kellotapuliin, hiljenny kirkossa - tai saunan lauteilla.

Taiteiden yö täyttää Helsingin kadut tuttuun tapaan tämän viikon torstaina. Myös moni seurakunta osallistuu tapahtumaan omalla ohjelmallaan.  Suurin osa seurakuntien ohjelmista on musiikkipainotteista, mutta mukaan mahtuu myös muuta tekemistä. Poimimme torstain tapahtumakalenterista viisi kiinnostavaa menovinkkiä.

Tivolitunnelmaa, tanssia ja askartelua koko perheelle Pakilassa

Pakilan seurakunta järjestää koko perheelle suunnatun Lyhtyjen illan entisen Paloheinän kirkon tiloissa, nykyisessä Hoitokoti Päiväkummussa. Ohjelmassa on askartelua, ilmapalloja, tivolikilpailuja, kasvomaalausta, musiikkia, tanssia ja muskareita.

”Ohjelmaa on ideoitu yhdessä hoitokodin asukkaiden kanssa. Asukkaat itse ehdottivat sirkus- ja tivoliteemaa, jonka ympärille tämän vuotisen tapahtuman suunnittelimme”, kertoo Pakilan seurakunnan lapsityönohjaaja Tanja Berg.

Tivolin tunnelmaa luovat muun muassa nuorten akrobatiaesitykset ja erilaiset kilpailut ja leikit. Lisäksi siluettitaiteilija, Linnanmäeltäkin tuttu Sirkka Lekman leikkaa siluetteja.

”Illalla on luvassa myös italiasta musiikkia torpparinmäkeläisen Con Amore –kuoron johdolla sekä tanssia. Eräs vapaaehtoisemme opettaa meille ainakin fuskua ja eiköhän me letkajenkkaakin tanssita.”

Lyhtyjen ilta tarjoaa myös mahdollisuuden vilkaista miltä entinen kirkko nykymuodossaan näyttää. Kyseessä  on ensimmäinen seurakunnan ja hoitokodin kaikille avoin, yhdessä järjestetty tilaisuus.

Hoitokoti ja pihamaa on koristeltu illan teeman mukaisesti lyhdyillä. Ota oma lyhty mukaan!

Lyhtyjen ilta torstaina 25.8. klo 16 – 21 (Hoitokoti Päiväkumpu, Repovuorentie 12)

Kiipeä Kulosaaren Kellotapuliin

Kulosaaren korkeimmalla kalliolla sijaitseva Kulosaaren kirkon kellotorni on Taiteiden yön iltana yleisölle auki. Armas Lindgren suunnittelemasta ja vuonna 1931 rakennetusta tapulista on laajat näkymät yli koko Kulosaaren ja kauas aavalle merelle.

Taiteiden yön lisäksi Kulosaaressa vietetään 25.8. myös Kulosaari-päivää.

Kellotapuli on auki klo 17-19 (Kulosaaren kirkko, Kulosaarentie 40, 00570 Helsinki)

Saunomaan ja uimaan Merihiekkaan

Taiteiden yötä voi viettää myös saunoen. Merihiekka on Vuosaaren Ramsinniemessä sijaitseva seurakunnan päiväleirikeskus, jossa kesätorstaisin pääsee saunomaan ja uimaan pikkurahalla. Miesten saunavuoro on klo 16-18 ja naisten 18.30-20. Saunavuoromaksu 3 euroa maksetaan käteisellä.  Merihiekka yksi niistä kiinteistöistä, joiden käytöstä seurakunta on luopumassa. Nyt samalla on hyvä hetki tehdä vielä viime vilkaisu luonnonkauniiseen leirikeskukseen.

Merihiekan saunavuorot 16-20 (Merihiekka, Ramsinniementie 32.)

Hiljenny Vanhassa kirkossa

Taiteiden yön menosta ja meiningistä voi huoahtaa kirkon penkissä. Vanhakirkko Ruttopuiston reunalla avaa ovensa rukoukselle ja hiljentymiselle klo 18-20 kesätorstaisin, myös Taiteiden yönä.

Vanhakirkko on auki hiljentymistä ja rukousta varten klo 18-20 (Lönnrotinkatu 6, 00120 Helsinki)

Matalan kynnyksen messu, makkaraa ja vohveleita Kalliossa

Taiteiden yönä Kallion kirkossa järjestetään yhteisöllisyyttä korostava, matalan kynnyksen Kivimessu. Jos haluat, voit liittyä myös Kivimessun pop up -kuoroon. Kuoro treenaa messun musiikit tuntia ennen messun alkua. Kivimessun jälkeen voi siirtyä kirkkopuistoon, jossa tarjolla on kirkkokahvien sijaan makkaraa ja vohveleita. Tuotto menee Kirkon Ulkomaanavun hyväksi.

Kivimessu klo 18, messun pop up -kuoro harjoittelee klo 17. (Kallion kirkko ja kirkkopuisto, Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki)

Lisää seurakuntien järjestämiä Taiteiden yön -tapahtumia: Helsingin seurakunnat

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Paavalinkirkon kellot juhlivat kirkkoon liittyjiä – seurakunta tempaisee Taiteiden yönä

Ajankohtaista

Helsinkiläinen Paavalin seurakunta järjestää Taiteiden yön kunniaksi helpon ja juhlallisen mahdollisuuden liittyä kirkkoon.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.