null Taivaallinen inspiraatio

Post it ‑lappu on  kirkkokuorolaisen keksintö.

Post it ‑lappu on kirkkokuorolaisen keksintö.

Taivaallinen inspiraatio

Kuorot yhdistävät ihmisiä, tuottavat elämyksiä, iloa ja energiaa. Kuorolaulu vähentää stressiä, auttaa masentunutta, edistää terveyttä ja pidentää ikää. Eivätkä kuoron hyvät vaikutukset tähän lopu. Kuoron riveissä saattaa syntyä myös maailmaa mullistavia keksintöjä. Näin kävi Post it –tarralaput keksineelle yhdysvaltalaiselle Arthur Frylle.

Fry työskenteli 3M-yhtiössä ja lauloi sunnuntaisin presbyteerikirkon kuorossa. Hänellä oli tapana pitää laulukirjansa kirjanmerkkeinä pieniä paperilappuja, jotka toisinaan putoilivat ikävästi kirjan välistä.

Eräänä sunnuntaina vuonna 1974 Fryn ajatukset alkoivat harhailla saarnan aikana. Frylle muistui mieleen hänen kanssaan samassa yhtiössä työskennelleen tiedemiehen kehittämä ja hylkäämä liima, joka ei ollut tarpeeksi pitävää. Fry keksi, että putoilevien paperilappujen ongelma olisi ratkaistu, jos hän sivelisi kirjanmerkkeihinsä tuota liimaa.

Kehitystyön lopputuloksena syntyi yksi seuraavan vuosikymmenen myydyimmistä tuotteista. Fryn itsensä mielestä ajatusten harhailu tuona sunnuntaina saattoi johtua kahdesta syystä: ehkä saarna oli tylsä tai sitten hän sai inspiraation jostakin ylhäältä.

Vantaan seurakuntien kuoroja www.vantaanseurakunnat.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.