null Taivaan tähden: Kaikkein arvokkainta

Hengellisyys

Taivaan tähden: Kaikkein arvokkainta

Ollapa ihminen, joka löytää niin arvokkaan helmen, että myy kaiken, mitä omistaa, voidakseen ostaa sen. Sellainen on Jeesuksen mukaan taivasten valtakunta.

Olen kuullut sanottavan, että taivasten valtakunta on se helmi. Sielun autuus on niin tärkeä, että toiseksi jäävät kaikki maalliset riemut ja murheet. Kun löydän olennaisen, kaikki muu osoittautuu tyhjänpäiväiseksi. Tämän tunteen tunnistavat kaikki rakastuneet ja ne, jotka tulevat niin sanotusti uskoon.

Niinkin olen kuullut sanottavan, että Jumala on helmen löytäjä ja minä olen helmi. Voin siis epäonnistuneisuudessani sovittaa surkean ruotoni verhoksi maailman kallisarvoisimman hohtoa. Mikä suloinen lääke haavojaan nuolevalle.

Mutta näinkin sen voi ajatella: taivasten valtakunta ei ole helmen löytäjä eikä helmi vaan parasta mahdollista etsimään pakottava jano.

Sovinto ja oikeudenmukaisuus, joita minut on maailmaan pantu Jumalan valtakunnaksi rakentamaan, eivät synny kysymällä Jumalan mielipidettä minusta tai keskittymällä kehittämään oman hurskauteni tilaa. Vain oman totuuteni rakenteet purkamalla pääsen aloittamaan alusta ja rakentamaan toisen kanssa yhdessä.

Taivasten valtakunta ei ole siellä, missä minä etsin ja löydän vaan siellä, missä parhaan mahdollisen jano saa meidät liikkeelle ja osumme yhteen. Se ei ole kertalaaki vaan pysyvä tila. Aina uudelleen ja uudelleen Jumala panee takiani kaikkensa peliin.

18.6.

Katoavat ja katoamattomat aarteet

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.