null Taivaan tähden: Piiloagenda

Taivaan tähden: Piiloagenda

Mikä harmittaisi enemmän kuin se, että Jumala on salattu. Mikä vapauttaisi enemmän.

Niin salattu Jumala on, etten voi tunnustella häntä paketin läpi tai arvioida muodosta, millainen hän on. Niin salattu hän on, että minun on pakko myöntää, että en lopulta tiedä hänestä mitään.

Jumala tuskin on salattu kiusallaan. Hän ei ole salattu siksi, että en saisi tietää, eikä edes siksi, että minun pitäisi tietämisen sijaan vain uskoa.

Niin kuin vieras kulttuuri hän on salattu. Voin kuunnella sen kaikua ja sovittautua sen askeliin, mutta luova virta on hänen, ei minun.

Jumala on salattu siksi, että en voisi uskoa häneen. Hän on salattu siksi, että vain hän voi uskoa minuun. Ihmisessä ei ole luottamusta. Luottamus on Jumalan nimi.

Jumala on muuttumaton, sanovat kristityt, jotka vetoavat häneen vastustaessaan muutosta. Jumala on muuttumaton, sanovat kristityt, jotka vetoavat hänen kaikkialle ulottuvaan armoonsa.

Miten voin tietää, että salattu Jumala on muuttumaton? Onko Jumala muuttumaton siinä, että hän määrää kiveen hakatun lain? Vai siinä, että hän luo jatkuvasti uutta?

Jokaisella salaisella agentilla on piiloagendansa. Jos kultaa ja kimalletta ympärilleen kerännyttä kirkkoa katsoo, Jumalakin voi näyttää itseään tehostavalta mallinukelta. Mutta jos astuu jälkeen, jonka sanotaan hänestä jääneen, tunnistaa kyllä eron.

Lämpöä ei voi teeskennellä. Se lämmittää.


11.6. Pyhän Kolminaisuuden päivä

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: