null Taivaassa

Taivaassa

Ensi sunnuntai on 18. sunnuntai helluntaista. Sen aihe on Kristityn vapaus. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 119:97–104, Aam. 5:21–24, Kol. 2:16–23 ja Mark. 2:18–22.

 

Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus kuin ehtymätön puro.

Aam. 5:24

Taivas, Jumalan valtakunta, se toinen todellisuus on usein tuntunut olevan hyvin kaukana, sananmukaisesti jossain pilvien päällä ja takana. Jumalakin on ollut etäinen eikä ole vaikuttanut olevan kiinnostunut minusta ja asioistani.

Viime kesän kauneus sekä kotimaassa että ulkomailla, Suomen luonnon monimuotoisuus ja ihanuus, maisemien vaihtelevuus, ilman lämpö ja tuulen leppeys saivat minut ajattelemaan, että niissä on jotain taivaallista. Onko niin, että Jumala on antanut meille jo esimakua siitä, millaista on taivaassa?

Aloin jopa ajatella, että taivas on läsnä samanlaisena kuin nämä rakkaat maisemat täällä, vain ohuen kalvon tai harson erottamana myötäillen metsiä, järviä, kaupunkeja, katuja ja koteja — ilman syntiä ja saasteita. Meillä olisi kaikki tämä kauneus ilman ahneuden ja itsekkyyden tuomaa saastumista: maahan ei olisi kaadettu jäteöljyä eikä vesiin olisi johdettu kaloja tappavia tehdasjätteitä eivätkä ihmiset pilaisi suhteitaan pahoilla sanoilla.

Onneksi emme pääse pilaamaan taivasta. Onneksi on vanhurskas tuomari, joka panee lopun järjettömyydellemme. Vaikka taivas on lähellä, portti sinne on ahdas. Sinne ei mennä ilman Jeesuksen lupaa. Siellä toteutuu lopullinen oikeus ja vanhurskaus.

Taivas on niin lähellä, että voit ojentaa kätesi ja siinä se on — Jeesuksen käsi, joka ottaa sinut vastaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.