null Tanssitaiteilija Mirva Keski-Vähälä ohjaa läsnäoloon ja hengittämiseen – Naisten päivässä rentoutuminen on suotavaa

Tanssinopettaja Mirva Keski-Vähälä ohjaa Naisten päivän aluksi kehollisen harjoituksen. Siinä kiinnitetään huomiota hengitykseen ja läsnäoloon.

Tanssinopettaja Mirva Keski-Vähälä ohjaa Naisten päivän aluksi kehollisen harjoituksen. Siinä kiinnitetään huomiota hengitykseen ja läsnäoloon.

Ajankohtaista

Tanssitaiteilija Mirva Keski-Vähälä ohjaa läsnäoloon ja hengittämiseen – Naisten päivässä rentoutuminen on suotavaa

Oulunkylän kirkon Naisten päivässä hellitään hartiahieronnalla, herkuilla ja hengenravinnolla. Lapsille voi myös varata hoitopaikat luentojen ja työpajojen ajaksi.

Entä jos yhtenä lauantaina jättäisin imurin ja pyykit odottamaan, lähtisin kirkolle kahville ja kuulemaan, mitä toiset fiksut naiset ajattelevat asioista? Retriitinohjaaja, entinen lumilautailija, opettaja ja neljän lapsen äiti Susanna Erätuli kertoo ”Sukulinjojen siunauksista” kello 10.45, ja heti sen jälkeen perheterapeutti ja pariviestinnän ohjaaja ­Arja Seppänen valottaa ajatusta ”Armo päästää irti”.

Näistä asioista pääsisin juttelemaan iltapäivän työpajoissa. Tai sitten voisin vain varata aamukahvilla ajan pieneen ilmaiseen niskahierontaan ja ehkä mennä askartelemaan Marttojen opastuksella heijastimia kierrätysmateriaalista. Ja saisihan siellä kuumaa keittoa lounaaksi.

Ai niin, puolisohan on lauantaina töissä, joten mihinkäs lapset menevät, jos mielin tuonne? Onneksi siellä on järjestetty lastenhoito luentojen ja työpajojen ajaksi. Se vaan pitää muistaa varata etukäteen. Muussa ohjelmassa lapset voivat olla mukana.

Motto ”sinä riität” siivittää tanssia

Seurakunnan perhetyöntekijä, tanssitaiteilija Mirva Keski-Vähälä ohjaa päivän aluksi kehollisen harjoituksen, johon kuuluu neljä lempeää liikettä.

– Liikkeet voi tehdä istuen. Niiden tarkoituksena on, että ihminen voi tulla tähän hetkeen ja olla siinä läsnä.

Mirva Keski-Vähälä tuli seurakuntaan töihin ensin lastenohjaajaksi, sitten puolipäiväiseksi perhetyöntekijäksi. Pian hän toteutti freelancerin pitkäaikaisen unelman ja perusti oman tanssistudion, KehoLataamon. Nyt hän työskentelee sekä seurakunnassa että tanssistudiossaan.

– Tanssin alan ihmiset kysyvät, kuinkas sinä nyt sinne seurakuntaan menit töihin? Oletko tullut uskoon? Ja seurakuntaväki ihmettelee, miten tanssitaiteilija on tänne seurakuntaan ajautunut, Keski-Vähälä naurahtaa.

Myös tanssinopettajana tuen sitä ajatusta, että sinä riität. Voit olla aidosti se, joka olet tänään.

Hän ei koe mitään ristiriitaa töidensä välillä, päinvastoin. Yhteisöllisyys, rentous, ilo, lepo – ne ovat läsnä molemmissa. Esimerkiksi perjantaisin Keski-Vähälä ohjaa tanssivaa perhekerhoa Käpylän kirkolla.

– Pidän sanasta lepo. Elämme hyvin nopeassa yhteiskunnassa ja me naiset olemme hyvin kriittisiä omaa elämäämme kohtaan, mutta kaipaamme lepoa. Myös tanssinopettajana tuen sitä ajatusta, että sinä riität. Voit olla aidosti se, joka olet tänään.

– Naisten päivässä mietitään myös, miten suuri merkitys rukouksella voisikaan olla oman hyvinvointimme parantumisessa. Etsimme tapaa levätä Jumalan suuressa rakkaudessa.

Uusia ajatuksia, kädentaitoja ja juttuseuraa

Oulunkylän seurakunnan Naisten päivä on perinne, jonka ideana on tarjota naisille henkistä ja hengellistä evästä kahvin ja keiton lisäksi: yhdessäoloa, käsillä tekemistä, uusia ajatuksia ja mahdollisuus hieman shoppailla kehitysmaissa asuvien naisten ja lasten hyväksi. Naisten päivä on tarkoitettu kaikille itsensä naiseksi kokeville.

– Tämä lähti seurakuntaneuvoston naisten ideasta kymmenisen vuotta sitten, kertoo päivää koordinoiva kanttori Maija Pesonen-Kareinen.

Suosio on ollut sen verran suurta, että Naisten päivä kuuluu nykyisin vankkumatta seurakunnan syksyyn. Hyvinvointipäivää on järjestämässä suuri joukko vapaaehtoisia sekä Oulunkylän Martat. Hierontapisteisiin on palkattu kaksi ammattilaista.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kaikkea maan ja taivaan väliltä – Lammaslammen ympärikävelyssä puhuvat miehet

Ajankohtaista

Ryhmän vauhdittamana kunto kohenee, ja matka taittuu lähes huomaamatta.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.