null Tasa-arvoa

Tasa-arvoa

Maailmassa vallitsee suuri epätasa-arvo. Osa saa kuulla viikoittain ja vaikka päivittäin evankeliumin ilosanomaa. Osalle maailmaa tämä on mahdotonta. Evankeliumia ei ole tarjolla.

Tätä epätasa-arvoa pyrkivät eri lähetysjärjestöt sinnikkäästi korjaamaan. Työntekijät menevät täysin vieraisiin olosuhteisiin kertoakseen toivosta ja uuden elämän mahdollisuudesta. He tekevät myös paljon konkreettista auttamistyötä ja vievät oman käytännön tietotaitonsa palvelemaan lähetyskohteisiin. Tätä tasa-arvoa edistävää työtä ollaan nyt vaikeuttamassa epäämällä näiltä järjestöiltä määrärahoja.

Lähetystyö merkitsee vuosien sinnikästä puurtamista. Se perustuu luottamuksen rakentamiseen ja ihmissuhteisiin, myös kohdemaan kulttuurin tuntemiseen. Toinen lähetysjärjestö ei voi noin vain lähteä tekemään toisen järjestön töitä. Siksi tiettyjen järjestöjen työn taloudellisten edellytysten heikentäminen näkyy ensisijassa lähetyskentällä niiden tarvitsevien kohdalla, joihin lähetystyöntekijät ovat luoneet kontakteja ja joille he ovat tuoneet kaivattua apua fyysisiin ja hengellisiin tarpeisiin.

Nyt nämä heikoimmat joutuvat kiistakapulaksi taloudellisen painostuksen seurauksena. Se on mielestäni huutava vääryys!

Vuokko Kuokkanen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.