null Täydellinen hääsää

Ei tämän näin pitänyt mennä. Kuva: Ei tiedossa

Ei tämän näin pitänyt mennä. Kuva: Ei tiedossa

Täydellinen hääsää

"Hän säät ja ilmat säätä" veisataan vanhassa virressä. Nyt sateettoman hääpäivän tarjoaa pilvien hajotuspalvelu.

Sade on morsiamen pahin vihollinen. Kampaus lätsähtää, puku kuraantuu ja tunnelma on pilalla. Ylellinen matkatoimisto Oliver’s Travels järjestää häitä linnoissa ja kartanoissa Ranskassa, Italiassa ja Englannissa. Asiakkaille on tarjolla myös pilvien hajotuspalvelu, jolla taataan hääpäiväksi sininen taivas ilman epämiellyttäviä sadekuuroja.

Pilvien hajottamiseen käytettävä tekniikka on kehitelty jo 1940-luvulla. Pilveen kylvetään hopeajodidia, joka ammutaan kohteeseen joko tykeillä tai pudotetaan lentokoneesta. Sen avulla on turvattu muun muassa Pekingin olympialaisten avajaisten ja päätösjuhlan sateettomuus. Sanomalehti Telegraph väitti, että tekniikkaa käytettiin myös prinssi Williamin ja Kate Middletonin kuninkaallisissa häissä.

Sään manipulointi maksaa 150 000 puntaa. Projekti on käynnistettävä kolme viikkoa ennen hääpäivää. Pilvettömyys taataan 24 tunnin ajaksi. Palvelu on tarjolla vain Ranskassa, mutta matkatoimisto on luvannut laajentaa palvelun myös Italiaan ja Englantiin, jos sille on kysyntää.

Jaa tämä artikkeli: