Teemu Laajasalo: Kirkkoon tarvitaan ovien avaajia

Teemu Laajasalo: Kirkkoon tarvitaan ovien avaajia

Helsinkiläisen Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo kannustaa ihmisiä mukaan kehittämään kirkon toimintaa. Äänestämällä seurakuntavaaleissa voi vaikuttaa siihen, mihin oman seurakunnan varat kohdistetaan.

Laajasalo toivoo, että ihmiset mieltäisivät seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset kirkon kasvoiksi.

– Esimerkiksi diakoniatyössä ei ole yhtään ainutta työtehtävää, joka ei tavalla tai toisella liittyisi hyvän tekemiseen. Diakonit tapaavat ihmisiä, joita ei kukaan muu tapaa, he näkevät ihmisiä, joita kukaan muu ei halua nähdä ja he hoitavat asioita, joita kukaan muu ei hoida. Äänestäjiä tarvitaan mukaan tätä työtä tukemaan, Laajasalo kannustaa.

– Kirkon kehittämisen symboli voisi olla ovi. Ovi voi olla kiinni tai ovi voi olla auki. Nyt tarvitaan juuri niitä ihmisiä, jotka ovat avaamassa ovia eivätkä laittamassa niitä kiinni. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että me oikeasti annamme sellaisen viestin, että ihmiset ovat tervetulleita kirkkoon.

Laajasalon mielestä kirkon työ on paljon parempaa, moniulotteisempaa ja ennen kaikkea tavoittavampaa kuin mitä yleensä ajatellaan.

– Jokainen seurakunnan luottamushenkilö on päättämässä ja kertomassa siitä työstä. Päätöksentekijät pääsevät käyttämään korkeinta demokraattista valtaa seurakuntiin. Tässä mielessä vaikuttamisen vipuvarsi on iso. Äänestämällä voi ohjata seurakuntatyötä tehokkaasti.

– Olen suuri paikallisseurakuntien ystävä. Suomessa on yli 400 seurakuntaa, joissa tehdään pientä, hiljaista työtä. Se työ koskettaa satojen tuhansien ihmisten arkea viikoittain ja miljoonien vuosittain. ”Usko hyvän tekemiseen” on paitsi vaalien slogan myös kirkon yksi tunnusmerkki, Laajasalo muistuttaa.

http://www.youtube.com/watch?v=xQ-ZCd3ZWq4

Jaa tämä artikkeli: