null Temppeliaukion kirkossa usko on esillä

Puheenvuorot

Temppeliaukion kirkossa usko on esillä

Anna Pickeringin mielipidekirjoitus (K&k 24.8.) sisälsi oikaisua vaativia väitteitä. Hän oli vieraillut Temppeliaukion kirkossa löytämättä vierailijoille tarjottavaa ilmaista kristillistä materiaalia ja uskonut ettei löytäisi henkilöä, jolta kysyä kristinuskosta.

Temppeliaukion kirkossa on ollut vapaasti saatavissa kristillisiä tekstejä 22 kielelle painettuna jo yli 30 vuotta. Niitä on mennyt kymmeniä miljoonia kappaleita vuosien varrella eri maihin ja menee todella paljon edelleen. Myös oppaamme kertovat mielellään kirkon tärkeimmästä tehtävästä palvella kristillistä seurakuntaa ja kirkossa vierailevia, toisin kuin kirjoittaja epäilee.

Oppaita ja suntioita rekrytoitiin kesäsesonkiin tänäkin vuonna 24, ja he puhuvat 12 eri kieltä. Eurooppalaisten kielien lisäksi käytössä ovat muun muassa japani, korea, kiina ja suomalainen viittomakieli. Neljänä arkipäivänä viikoittain toimitetaan englanninkielinen hartaus eli daily prayer, josta vastaa kulloinkin kirkossa päivystävä Töölön seurakunnan pappi.

Pickeringin mainitsema puolen miljoonan vuotuinen kävijämäärä saavutettiin jo kesäkuussa. Viimeisten kolmen vuoden aikana määrät ovat kasvaneet yli 100 000 kävijällä vuosittain.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Temppeliaukion kirkkoon. Parhaan käyntikokemuksen hiljentymistä kaipaava saa osallistumalla seurakunnan perustoimintaan ja konsertteihin, joita kirkossa järjestetään yli 200 vuodessa.

Auvo Naukkarinen

Töölön seurakunnan kirkkoherra

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.