null Todellista

Todellista

Ensi sunnuntai on 3. paastonajan sunnuntai. Sen aihe on Jeesus, pahan vallan voittaja. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 25:11–20, Jer. 7:23–26, 1. Joh. 5:18–20 ja Joh. 8:46–59.

Me tiedämme myös, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, jotta tuntisimme hänet, joka on Todellinen. Ja tässä Todellisessa me elämme, kun olemme hänen pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on tosi Jumala ja iankaikkinen elämä.

1. Joh. 5:20

Ensi pyhän tekstit eivät äkkiseltään anna kovin voimaannuttavaa oloa, vaan ennemmin niistä tulee moitteita kansalle. Moitteen ruoska viuhuu Juudean kansan ja fariseusten yllä tai yhtälailla sinun ylläsi ja minun ylläni. ”Ette ole totelleet, ette kuulleet, ettekä oppineet.” Moitteiden tarkoitus lienee johdattaa meitä oikealle tielle.

Johanneksen kirjeessä puhutaan kieltä, josta haluaisin kuulla lisää: ”Jumalan Poika on antanut meille ymmärryksen, jotta tuntisimme Todellisen.”

Todellisuudessa eläminen on oikeastaan helppoa. On vain minä, sinä, tämä hetki ja todellisuus, joka ympäröi meitä. Todellisuudessa seteli on vain paperia ja puhtain timanttikin on vain kovaa hiiltä. Ihminen luo arvot, säännöt, rakenteet ja oikeaoppisuuden — välillä hyvää tarkoittaakseen ja välillä pahaa.

Jeesuksen merkitys pahan vallan voittajana tulee esille siinä, että hän antaa ymmärryksen Todellisesta. Jeesuksen tarkoituksena oli tulla maailmaan, ei siksi että me olisimme oikealla tavalla uskovaisia tai oikeinoppineita, vaan siksi että me kaikki saisimme yltäkylläisen elämän.

Tämän Todellisen elämän parasta palvelusta on elää elämä, jossa huolehdimme lähimmäisestä ja rakastamme lähimmäistä niin kuin itseämme.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.