null Tukea nuoren hengellisyydelle

Tukea nuoren hengellisyydelle

Rippikoulu tavoittaa suurimman osan ikäluokan nuorista ja useimmille siitä muodostuu positiivinen kokemus. Iso osa rippikoulun käyneistä nuorista ei kuitenkaan kiinnity seurakuntaan ja sen toimintaan.

Vanhemmilla ja muilla kasvattajilla on tärkeä rooli nuoren arvo- ja ajatusmaailmassa. Jos vanhempi suhtautuu kristilliseen uskoon ja seurakuntaan kielteisesti, on nuori vaikeassa asemassa mennessään seurakunnan toimintaan mukaan. Vanhemman on tärkeää omista asenteistaan huolimatta osoittaa tukensa nuorelle tämän ratkaisussa lähteä seurakuntaan.

Vanhemmille kuva seurakunnan nuorten toiminnasta voi olla epäselvä. Seurakunta on parhaimmillaan hengellinen koti ja paikka kokonaisvaltaiselle kasvulle, jossa nuori harrastaa ja elää elämäänsä yhteydessä toisiin kristittyihin. Yhteys toisiin kristittyihin on tärkeää hengellisen elämän ja kasvun vahvistamiseksi.

Nuoren hengellinen elämä ja kasvu kaipaa kuitenkin myös kodin hyväksyvää ilmapiiriä. Nuoren lähellä elävä aikuinen, anna tilaa nuoren omalle hengelliselle kasvulle!

Neljä Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.