null Tuntuiko laulujen perhe-elämä tutulta?

Raija Tervala, 51

Raija Tervala, 51

Tuntuiko laulujen perhe-elämä tutulta?

Yhden Joukon Perheyritys konsertoi Tikkurilan kirkossa torstaina 19.11.

Raija Tervala, 51

Mistä tiesit tulla konserttiin?

— Kuudennella luokalla oleva poikani toi kotiin lapun, jossa kerrottiin konsertista vanhemmille. Miksei se voinut olla myös koululaisille? Tunnen Jouko Mäki-Lohiluoman lauluja ja Yhden Joukon Yhtyeen ennestään, mutta en ole ennen onnistunut pääsemään konserttiin.

Millaista konsertissa oli?

— Konsertissa kuultiin monia uusia lauluja. Jouko Mäki-Lohiluoman tytär Vilma Lankinen tulkitsi koskettavasti esimerkiksi avioerolapsen ajatuksia uudesta isästään ja sen, miten vanhemmat loputtomat kyselyt voivat kyllästyttää lasta. Vanhoista lauluista Hienoin mies jonka tunnen kolahtaa minuun aina.

Pisteillä 1–5, paljonko annat konsertille?

— Annan 5 pistettä upealle illalle. Oli sääli, että väkeä oli vähän — ettei vaikka ohikulkijoita saatu kirkkoon ja ettei toisen saman koulun oppilaan kotona tiedetty konsertista mitään.

Marja Mattila, 62

Mistä tiesit tulla konserttiin?

— Huomasin konsertin Vantaan Laurista ja kirkolla jaetusta monisteesta, jossa kerrottiin lasten oi-keuksien 20-vuotisjuhlaviikon tapahtumista. Pidän musiikista ja tunkeuduin mukaan vähän arkaillen, kun en kuulunut kohderyhmään eli 4.–6. -luokkalaisten vanhempiin.

Millaista konsertissa oli?

— Yhdessä laulussa kysyttiin "Onko pakko lähtee mökille?" Mieleeni tuli, miten mummolaan lähdöt olivat joskus omien lasten kanssa taistelujen tulos. Mielenkiintoinen oli myös lapsen veto, kun hän kysyi huolehtivalta aikuiselta, eikö tämä usko, että Jumala huolehtii.

Pisteillä 1–5, paljonko annat konsertille?

— Annan 5 pistettä. Radiosta tutun laulajan ja -soittajan ja hänen tyttärensä Vilma Lankisen konsertti ylitti odotukset.

Jouko Mäki-Lohiluoma, 49

Mitä halusit sanoa koululaisten vanhemmille?

— En mitään sen kummempaa kuin mitä omat lapseni ovat opettaneet minulle. He eivät aina halua lähteä mökille tai harrastuksiin, vaan olla vaan. He sanovat, että älä kysele, kun ajattelevat, ettei aikuisen tarvitse tietää kaikkea.

— Haluan tuoda laulujen kautta esiin tuttuja tilanteita ja kokemuksia ja rakentaa siten siltoja ihmisten välille. Yksinäisyys helpottuu, kun yksinäinen ihminen kuuntelee yksin, miten Reijo Kallio laulaa radiossa yksinäisyydestä.

Voiko lauluilla muuttaa maailmaa?

— Uskon yhä, että Blowing in the Wind lopetti Vietnamin sodan. Maailma voi muuttua ihmisten välille syntyvien siltojen kautta.

Pisteillä 1–5, paljonko annat konsertille?

— Annan 5 pistettä turvallisuudelle. Koskaan ei ole rettelöitä, kun 1980-luvulla saamani turvamies on paikalla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.