null Tuunattu kirjasto

Hakunilan kirjaston hyllyt ovat saaneet uuden ilmeen.

Hakunilan kirjaston hyllyt ovat saaneet uuden ilmeen.

Tuunattu kirjasto

Kivempi, värikkäämpi, selkeämpi — sellainen pitäisi Hakunilan kirjastosta tulla. Hakunilan kirjasto sulkee 5. marraskuuta ovensa remontin vuoksi. Remonttiin liittyen kirjastossa on ollut meneillään myös tuunausprojekti, johon on kutsuttu mukaan asiakkaita ja kierrätykseen erikoistunut sisustussuunnittelija Minna Haapakoski.

Hakunilan kirjaston voi sanoa olevan suorastaan aikaansa edellä, sillä julkisia tiloja ei ole yleensä uudistettu kierrättämällä.

— Vanhoja hyllyjä madalletaan ja maalataan. Tuunauspajassa on yhdessä asiakkaitten kanssa myös päällystetty pöytiä käytöstä poistettujen kirjojen ja lehtien sivuilla, kertoo aluekirjastojohtaja Katariina Ervasti.

Kirjaston uudistamisessa on tarkoituksena hyödyntää jo siellä olevia kalusteita, mutta kirjastoon on hankittu myös kaksi käytettyä keinutuolia aikuisten osastolle. Jotakin upouuttakin on luvassa, hyllyjä ja säkkituoleja.

Uudistustyötä pohjustettiin asiakaskyselyllä, jolla selvitettiin hakunilalaisten ajatuksia ja toiveita. Vastauksia saatiin paljon: 180 aikuisilta ja 350 nuorilta. Asiakkaita on hyvin mukaan myös Tuunaa kirjasto -tapahtumiin, joissa pohdittiin, millainen on hyvä kirjasto.

Aivan tyhjästä ei tuunaustarvikkeitakaan ole tarvinnut nyhjäistä: kaupungin lisäksi Hakunilan kirjaston hankkeeseen on lähtenyt mukaan joukko yrityksiä sekä opetus- ja kulttuuriministeriöt.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.