Työnhakijat saivat ilmaisen valokuvauksen Tikkurilassa
Valokuvaaja Nani Härkönen kuvasi työnhakijoita Tikkurilassa.

Valokuvaaja Nani Härkönen kuvasi työnhakijoita Tikkurilassa.

Työnhakijat saivat ilmaisen valokuvauksen Tikkurilassa

Tikkurilan seurakunnan toimistohuoneeseen on rakennettu valokuvastudio, kamera räpsyy ja poseerausvinkkejä kuuluu. Kuvattavana on vantaalaisia työttömiä työnhakijoita, kameran takaa neuvoja antaa valokuvaaja Nani Härkönen. Kuvat otetaan työnhakijoiden ansioluetteloita varten.

- Jokainen tarvitsee hyvän pärstäkuvan, jotka kelpaa esitellä ja jossa on itsensä näköinen. Hyvän kuvan merkitys on suuri työnhaussa, toteaa Härkönen.

Idea kuvauspäivään lähti Härköseltä itseltään, hän tekee työn vapaaehtoisena.

- Vuosi sitten kuulin työttömien päivästä, jota vietetään maaliskuussa ja ajattelin että haluan tehdä jotain sen asian eteen. Halusin auttaa sen avulla, mitä itse osaan. Ehdotin kuvausta tutulle seurakunnan työntekijälle joka innostui ideasta. Yhdestä pienestä ajatuksesta se lähti.

Kuvattavat ilmoittautuivat etukäteen, päivän aikana kuusi henkilöä sai ammattilaisen kuvaaman muotokuvan ansioluetteloonsa. Yksi kuvattavista on alaa vaihtava Tuija.
- Hyvä kuva jää varmasti paremmin mieleen hakemuksessa, kuvaa varten pistin värikästä päälle. Surffasin seurakunnan sivuilla etsien mahdollista työkokeilupaikkaa ja löysin tämän kuvauksen sattumalta. Ensi viikolla olen menossa yhteen paikkaan haastatteluun, toivottavasti siellä tärppää, kertoo hän hymyillen.

Härkönen haluaa tehdä kuvauksesta tradition, joten työnhakijoiden potrettikuvaus tullaan järjestään ensi vuonna uudelleen.

Muotokuvaaja Nani Härkösen vinkit hyvään ansioluettelon kuvaan:

- Hyvä tausta. Valitse tasainen tausta, jossa ei ole häiriötekijöitä, esimerkiksi rapattu seinä tai muu pinta jossa on tekstuuria.

- Hyvä valo. Ei liikaa valoja ja varjoja. Mene ulos, hieman varjoiseen paikkaan, jossa ei tule silmiin siristystä auringonvalosta.

- Hyvä ryhti. Vedä hartiat alas ja kaula pitkäksi, laske leuka vähän alaspäin.

- Hymy. Ota rento, avoin, iloinen ja lempeä ilme.

 

Jaa tämä artikkeli: