Urheilun ja hyväntekeväisyyden yhdistänyt Tuomas Pelkonen: Hyvän tekeminen voi olla pientä tai isoa

Urheilun ja hyväntekeväisyyden yhdistänyt Tuomas Pelkonen: Hyvän tekeminen voi olla pientä tai isoa

- Uskon kaikkeen hyvän tekemiseen. Hyvää voi tehdä niin monella tavalla. Voi auttaa naapuria tai olla mukana isossa mittakaavassa, sanoo vantaalainen Tuomas Pelkonen, joka on urheilemalla kerännyt Uudelle lastensairaalalle jo 8 000 euroa.

Pelkonen kertoi kokemuksistaan Hyvän tekemisen torilla Tikkurilassa. Torilla kannustetaan hyvän tekemiseen ja samalla muistutetaan seurakuntavaaleista, joiden teemana on Usko hyvän tekemiseen.

Pelkonen sai urheiluharrastuksestaan idean tempaista jonkin hyvän asian puolesta. Elokuussa 2013 hän toteutti kolmen lajin yhteissuorituksen pyöräilemällä ensin 303 kilometriä, sen jälkeen melomalla 55 kilometriä ja lopuksi juoksemalla 50 kilometriä. Aikaa meni 26,5 tuntia, joka jäi alle tavoitellun 30 tunnin.

Lahjoittajia hän haastoi mukaan blogissaan ja sosiaalisessa mediassa, joissa saattoi seurata Pelkosen harjoittelua ja itse urheilusuoritusta. Keräykseen osallistui haasteen kautta niin yksityisiä ihmisiä kuin yrityksiä ja yhteisöjäkin.

- Hyvään osallistuminen voi olla pientäkin, esimerkiksi jonkin tällaisen tempauksen buustaamista. Ei kaikkien tarvitse itse toteuttaa jotain vaan osallistua mukaan. Tai sitten voi työstää jotain juttua omilla vahvuuksilla.

Uusi Lastensairaala -keräys valikoitui lahjoituskohteeksi sattumalta.

- Aloin suunnitella tätä projektia heinäkuussa 2012 ja mietin eri vaihtoehtoja. Joulukuussa kerrottiin Uusi lastensairaala -keräyksestä ja se oli sitten loistava kohde projektilleni.

- Omat lapset ovat olleet terveitä, mutta tuttavilla on lapsia, jotka ovat olleet pitkiä aikoja sairaalassa.

Hyvän tekemisen torilla jaettiin ruusuja, jonka saattoi viedä valitsemalleen ihmiselle, jota halusi tänään ilahduttaa.

- Vien tämän rakkaalle vaimolleni, Pelkonen hymyili.

Seurakuntavaaleista Pelkosella ei ollut aiempaa kokemusta, mutta tällä kertaa hän harkitsee äänestämistä.

- Voisin mennäkin.

400n haaste Facebookissa                        

400n haaste -blogi

 

 

 

Jaa tämä artikkeli: