Uskonnot inspiroivat kevään muotia
Päähuiveja ja abaya-asuja musliminaisille. Kuva: Valmistajan tuotekuvat

Päähuiveja ja abaya-asuja musliminaisille. Kuva: Valmistajan tuotekuvat

Uskonnot inspiroivat kevään muotia

Givenchyn miesten mallistossa näkyy ristiinnaulitsemissymboliikka. Dolce&Gabbana tekee hyppäyksen muslimimaailmaan.

Givenchy

Muotitalon pääsuunnittelija Riccardi Tisciä uskonto on inspiroinut aiemminkin. Tuoreessa miestenkokoelmassaan hän yhdistää Diego Velázquezin maalaaman ristiinnaulitun Kristuksen dramaattisiin vankila-aiheisiin kuten vankinumeroihin, piikkilankaan ja sähkötuoliin. Kristillinen symboliikka näkyy myös ristipinsseissä ja rukousnauhakoruissa.

Dolce&Gabbana

Italialaissuunnittelijoiden uudessa miesten mallistossa säkkimäisten paitojen kuva-aiheina ovat Neitsyt Maria ja Jeesus-lapsi. Ikoninen asetelma on aplikoitu myös takkeihin ja farkkuihin. Naisten mallistossa katolinen symboliikka on vaatimattomammin esillä. Kenkiä koristavat Mariaa esittävät medaljongit, ja taivaallinen kaksikko löytyy myös viininpunaisesta samettimekosta.

Dolce&Gabbana: The Abaya Collection

Paljastavista asuistaan tunnettu muotitalo on tehnyt hyppäyksen myös muslimimaailmaan. Suunnittelijakaksikon vasta julkistettu kokoelma sisältää päähuiveja ja abaya-asuja eli peittäviä kaapuja, jotka jättävät kasvot, kämmenet ja jalkaterät näkyviin. Päävärinä on musta ja kuvioina Dolce&Gabbanalle tyypillisesti pitsiä ja kukkia.

Jaa tämä artikkeli: