null Uudelleen arviointia

Uudelleen arviointia

Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia. Hän sanoi: "Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!" Mark 1:14–15

Globaalin talouden kriisi on täyttänyt tiedotusvälineet viime kuukausina. Maailman uutiset ovat merkinneet kriisiä myös monen vantaalaisen taloudessa. Lähimpien ihmissuhteiden solmu on aina vakava henkilökohtainen kriisi. Myös elämänkatsomus, maailmankuva tai uskonelämä voivat joutua kriisiin. Miten sinä toimit kriisissä?

Markuksen evankeliumin ensimmäinen luku kertoo kriisistä. Johannes Kastaja saarnasi parannuksen kastetta. Saarna ei miellyttänyt valtaapitäviä ja Johannes heitettiin vankilaan. Liike, johon Jeesuskin kuului, oli kriisissä. Tässä tilanteessa Jeesus alkoi julistaa Jumalan evankeliumia. Kastaja-liikkeen kriisistä nousi Jeesuksen julkinen toiminta. Myöhemmin pitkäperjantain kriisistä oli nouseva pääsiäinen ja helluntai, ristinkuolemasta ylösnousemus ja Hengen vuodatus.

Kriisi edellyttää mielen muutosta, kääntymistä. Talouden kriisissä täytyy arvioida monia asioita uudelleen. Ihmissuhteiden kriisissä täytyy mennä itseensä ja arvioida omaa käyttäytymistään. Uskon kriisissä etsitään oman elämän perusteita. Kriisissä kysytään voimia ja viisautta. Tarvitaan "kaveria ei jätetä" -henkeä. Kriisi on uhka ja mahdollisuus. Uhka lamaannuttaa, mutta mahdollisuus saa ihmisen käärimään hihat. Jeesus kääri hihat.

Ensi sunnuntai on 2. sunnuntai loppiaisesta. Sen aihe on Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Alttarilla on vihreä liina ja kaksi kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 105:2–5, 39–42, Jes. 62:1–3, Tit. 1:1–3 ja Luuk. 4:16–21 tai Mark. 1:14–15.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.