null Uusi Kirkko ja kaupunki hakee vahvaa päätoimittajaa

Uusi Kirkko ja kaupunki hakee vahvaa päätoimittajaa

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien yhdistyvään mediaan tulee noin 20 ihmisen toimitus. Printtilehden levikki on 350 000.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen media Kirkko ja kaupunki hakee päätoimittajaa. Hakuilmoitus on nähtävillä kirkon työpaikkasivuilla. Se julkaistaan myös muun muassa tällä viikolla ilmestyvässä Helsingin Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien lehdet – Helsingin Kirkko ja kaupunki, Espoon ja Kauniaisten Esse sekä Vantaan Lauri – yhdistyvät ensi vuoden alussa. Yhteiseen mediaan sisältyvät uudistunut verkkomedia ja joka toinen viikko ilmestyvä uusi Kirkko ja kaupunki -printtilehti, jonka levikki on noin 350 000. Lehdessä on yhteinen osa ja kaupunkikohtaiset vaihtosivut.

Hakuilmoituksen mukaan Kirkko ja kaupungista halutaan kehittää maan johtava uskontoa, kirkkoa, elämänkatsomusta ja etiikkaa käsittelevä media. Tavoitteessa auttaa se, että kolmen seurakuntayhtymän yhdistäessä voimansa saadaan käyttöön suuri, noin 20 ihmisen toimitus, sanoo Helsingin seurakuntien viestintäjohtaja Seppo Simola. Hän toimii valintatyöryhmässä avustavana virkamiehenä.

Päätoimittajaksi hakevalta edellytetään ilmoituksen mukaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai muuten hankittua riittävää ammattipätevyyttä, journalistista kokemusta sekä kirkollisen elämän ja kristillisen uskon tuntemusta. Edellytyksinä mainitaan myös ymmärrys monimediallisuudesta, johtamistaito ja esimieskokemus, kyky kantaa taloudellista vastuuta sekä evankelisluterilaisen kirkon jäsenyys.

Eduksi katsotaan lisäksi teologian tuntemus, ymmärrys ja kokemus pääkaupunkiseudun ihmisten todellisuudesta, vahva näkemys kirkollisen median roolista, tehtävästä ja tulevaisuudesta, hyvät verkostot kirkossa ja yhteiskunnassa sekä uudelle medialle arvostusta tuova persoona ja kokemus.
 

Vahvalla päätoimittajalla tarkoitetaan ihmistä, joka uskaltaa viedä lehteä eteenpäin."


Valitsijoissa edustajat Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta

Ilmoituksessa haussa olevaa päätoimittajaa luonnehditaan myös sanoilla "vahva ja kokenut".

"Vahvalla päätoimittajalla tarkoitetaan ihmistä, joka uskaltaa viedä lehteä eteenpäin. Hän hallitsee sekä median että kentän, josta media tekee juttuja", Seppo Simola määrittelee.

Simola on työskennellyt Helsingin Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajana 25 vuotta. Vuodenvaihteessa hän jatkaa Helsingin seurakuntien viestintäjohtajana. Uuden median päätoimittajan paikkaa Simola ei aio hakea.

"Olen vanha äijä, ei tällaista käppänää siihen tarvita", Simola naurahtaa.

"Henkilökohtaisesti tämä on iso muutos, ja muutokseen sisältyy helpotusta ja haikeutta. Siitä olen innoissani, että yhteinen lehti saatiin aikaan."

Päätoimittajan valitsee uuden Kirkko ja kaupungin johtokunta, jonka ovat nimenneet Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkkovaltuustot. Johtokuntaan kuuluvat Helsingistä Kaisa Raittila, Pekka Salomaa, Teemu Laajasalo, Eeva Vallisaari ja Hanna Mithiku. Espoosta jäseniksi on valittu Jouni Mykkänen, Heikki Saraste ja Kirsi Rostamo ja Vantaalta Thorleif Johansson, Leena Kaseva ja Markku Jääskeläinen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: