Uusi mobiilisovellus auttaa hiljentymään
Rukous kulkee mukana.

Rukous kulkee mukana.

Uusi mobiilisovellus auttaa hiljentymään

Itä-Suomen yliopistossa on kehitetty mobiilisovellus tukemaan hengellistä elämää. Hetki-sovelluksen avulla käyttäjä voi hiljentyä mobiililaitteelle ladattavien tekstien ja rukousten äärelle milloin ja missä tahansa.

Hetki-sovelluksen perussisältönä ovat säännöllisesti julkaistavat kokonaisuudet, joihin kuuluvat muun muassa Raamatun teksti, mietiskelyteksti tai ajatus sekä rukous ja kuva. Sisältöjen tuottaminen Hetki-sovellukseen on aloitettu syyskuun alussa.

Sovellusta on kehitetty yhteistyössä useiden eri uskonnollisten yhteisöjen kanssa. Alkuvaiheessa mukana ovat luterilainen Enonkosken luostariyhteisö, Helluntaiherätyksen Aikamedia, ortodoksinen kirkko ja Raamatunlukijain liitto.

Käyttäjät voivat valita Hetki-sovelluksesta haluamansa sisällöntuottajat ja seurata heidän sisältöjään. Käyttäjä voi myös arvioida sovelluksen tarjoamia sisältöjä ja niiden merkitystä oman hengellisen elämänsä tukemiseen. Näistä arvioinneista muodostuvan profiilin perusteella Hetki pyrkii etsimään ja nostamaan esille uusia käyttäjää kiinnostavia kirjoituksia.

Hetki-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android-laitteisiin Googlen sovelluskaupasta. Sovelluksesta on luvassa myöhemmin versiot Apple- ja Windows Phone -laitteille.

Itä-Suomen yliopiston Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hankkeessa tutkitaan mobiilisovellusten ja -palveluiden soveltuvuutta ja ulottuvuuksia seurakuntien ja kirkon toimintaan. Hanke jatkuu tämän vuoden loppuun.

Jaa tämä artikkeli: