null Uutta ja vanhaa kirkkomusiikkia

Kamarikuoro Krysostomos esittää ortodoksista kirkkomusiikkia Pyhän Laurin kirkossa.

Kamarikuoro Krysostomos esittää ortodoksista kirkkomusiikkia Pyhän Laurin kirkossa.

Uutta ja vanhaa kirkkomusiikkia

Requiem
Hämeenkylän kirkossa

Hämeenkylän kirkossa antaudutaan pyhäinpäivänä Mozartin rakastetun Requiemin, sielunmessun, tunnelmiin. Requiem kuuluu eniten esitettyihin ja yleisön aina uudestaan toivomiin suuriin kirkkomusiikkiteoksiin.

Requiemia ympäröi salaperäisyys, johon kuuluvat mustaviittaiset, naamioidut viestintuojat ja kuumeinen sävellystyö. Teos tilattiin Mozartilta kesällä 1791. Hän sai valmiiksi kaksi osaa ja joitakin luonnoksia muista osista ennen kuolemaansa. Nämä esitettiin säveltäjän muistotilaisuudessa.

Mozartin leski tarjosi Requiemin täydentämistä useammalle säveltäjälle, mutta tehtävän otti viimein vastaan Franz Xaver Syssmeyer. Requiem julkaistiin vuonna 1799.

Hämeenkylässä teoksen esittävät Kamarikuoro Valon Kaiku, Kaakon Kamarikuoro ja kamariorkesteri Refugium Musicum. Solisteina laulavat sopraano Leena Arffman, altto Ulla Raiskio, tenori Anssi Hirvonen ja basso Kai Huopainen. Musiikkia johtaa kanttori Pekka Soranummi.

Liput konserttiin maksavat 12 euroa, johon kuuluu ohjelma tekstikäännöksineen.

W. A. Mozartin Requiem la 6.11. klo 20.30 Hämeenkylän kirkossa

 

Tuoretta ortodoksista kirkkomusiikkia

Pyhän Laurin kirkossa kuullaan uutta suomalaista ortodoksista kirkkomusiikkia sunnuntaina 7.11. Kamarikuoro Krysostomos on nuorekas sekakuoro, jota pidetään yhtenä Suomen tasokkaimmista ortodoksisista kuoroista.

Rauhaisa Valkeus -konsertissa kuullaan kolmen säveltäjän musiikkia: kuoron johtajan Mikko Sidoroffin, Virpi Leppäsen ja Johann von Gardnerin.

Konsertti sisältää myös osia Mikko Sidoroffin säveltämästä Panihidasta eli ortodoksisesta muistopalveluksesta, josta on tullut kuoron merkkituote.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa. Kirkon ovet avataan vasta juuri ennen konsertin alkua noin klo 15.

Rauhaisa valkeus -konsertti
su 7.11. klo 15 Pyhän Laurin kirkossa

 

Petite Messe
Solennelle Korsossa

Korson kirkossa soi italialaisen säveltäjän Gioachino Antonio Rossinin katolinen messu Petite Messe Solennelle. Sitä kutsutaan yhdeksi länsimaisen musiikin kulmakivistä.

Rossini tunnetaan erityisesti nuoruusiän koomisista oopperoistaan. Hänen myöhempää tuotantoaan ovat Stabat Mater ja Korsossa kuultava Petite Messe Solennelle, joka jäi 71-vuotiaan säveltäjän viimeiseksi työksi. Messun nimessä on nähty säveltäjän omalaatuista huumoria: vaikka nimi tarkoittaa pientä ja juhlallista, se ei ole erityisen pieni eikä niin juhlallinenkaan.

Teoksen esittää yli 60 laulajan oratoriokuoro Canzonette Nova, johtajanaan kanttori Erkki Rajamäki. Solisteina laulavat sopraano Mia Heikkinen, mezzosopraano Ursula Hynninen, tenori Joonas Eloranta ja basso Janne Kaksonen. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

G. Rossinin Petite Messe Solennelle su 7.11. klo 18 Korson kirkossa

 

 

Jaa tämä artikkeli: