null Uutta luovaa

Uutta luovaa

Ensi sunnuntai on 6. sunnuntai pääsiäisestä. Sen aihe on Pyhän Hengen odotus. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 27:1–3, 7–9, 1. Kun. 19:8–13, Ap. t. 1:12–14 ja Joh. 7:37–39.

Mutta se kävi Herran edellä, myrskyssä herra ei ollut. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys, mutta Herra ei ollut maanjäristyksessä. Maanjäristystä seurasi tulenlieska, mutta Herra ei ollut tulessakaan. Tulen jälkeen kuului hiljaista huminaa.

1. Kun. 19: 11–12

Luonnonmullistukset pelottavat. Rajumyrskyn keskellä tuntee oman pienuutensa. Myrsky kaataa ja tuhoaa ja repii rikki. Missä Jumala on silloin, kun häntä tarvitsen?

On olemassa voimia, joille ei mahda mitään. Myrsky vie mennessään, tapahtumat vain karkaavat käsistä. Suunnitelmat muuttuvat. Sairaus sattuu, riita repii. Epävarmuus ja pelko valtaavat mielen.

Näyttääkö Herra myrskyssä voimansa, pitää puhuttelua — vapise ihminen?

Jumalan edellä on kulkenut myrsky, mutta Herra ei ole myrskyssä. Myrskyn jälkeen alkaa hiljaisuus. Melun ja pauhun jälkeen puhaltaa hiljainen tuuli.

Jumala kohdataan hiljaisuudessa.

Silloin Jumala puhuu, ei pyhyyttä vaatien tai ehtoja esittäen, vaan luotunsa lempeästi ja rakkaudella kohdaten.

Jumalan voima ei tarvitse näyttävää tapahtumaa ilmaantuakseen. Pienissä ja vähäisissä tapahtumissa tapahtuu suuria ja merkityksellisiä asioita: Jumalalla on asiaa.

Ihmisen osa on ottaa vastaan. Vain hiljentymällä kuulemme, mitä hän puhuu.

Jumalan Henki ei riko eikä tuhoa. Se luo uutta, se saa elämään. Jumalan henki on rauhan ja rakkauden henki. Arka ihminen saa levätä Jumalan Hengen hiljaisessa huminassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.