Vaaralan kirkko muuttui kappeliksi
Vaaralan kirkko muuttui elokuun alussa Vaaralan kappeliksi.

Vaaralan kirkko muuttui elokuun alussa Vaaralan kappeliksi.

Vaaralan kirkko muuttui kappeliksi

Vaaralan kirkosta tulee Vaaralan kappeli omistajanvaihdoksen myötä. Vantaan seurakunnat päätti kesäkuussa myydä huonokuntoisen Vaaralan kirkon yrittäjä Seppo Vihiselle. Parhaillaan kauppa odottaa Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin lausuntoa ja kirkkohallituksen vahvistusta. Vihinen ennakoi, että lopulliset päätökset asiassa saadaan ja tiloja päästään remontoimaan viimeistään syyskuussa. Toiveissa on, että esimerkiksi kirkkosali saataisiin käyttöön joulukuussa.

Elokuun alusta rakennus on ollut Vaaralan kappeli. Kirkon nimi vaihdettiin kappeliksi seurakuntien toivomuksesta, sillä kirkkohallitus on ohjeistanut, ettei kirkko-nimeä pitäisi käyttää yksityisomistuksessa olevista rakennuksista. Vaaralan kirkko ei ole myöskään vuosiin ollut säännöllisessä jumalanpalveluskäytössä.

Vihisen tarkoitus on, että kappelissa voisi omistajanvaihdoksen jälkeenkin olla Hakunilan seurakunnan toimintaa. Hän on luvannut seurakuntanuorten käyttöön yhden kerhohuoneen. Myös jouluhartautta on jo suunniteltu. Sen on luvannut pitää Hakunilan entinen kirkkoherra Reijo Liimatainen, joka on myös Vaarala-seuran varapuheenjohtaja.

Kuva: Sini Pennanen

Jaa tämä artikkeli: