null Vaarallinen pysäköintitalo

Vaarallinen pysäköintitalo

Olen kirjoittanut Isomyyrin parkkihallista vuoden ajan useita kertoja sekä Vantaan virkamiehille että Isomyyrin kauppiaille ja Kiinteistökaaren parkkitaloa isännöivälle henkilölle. Isomyyrin kauppiaat ovat monen vuoden ajan tuoneet asian esille Kiinteistökaarelle.

Kukaan ei ole tehnyt mitään parantaakseen hallin kuntoa ja lisätäkseen asiakkaiden turvallisuutta. Kiinteistökaaresta sanottiin, että parkkitaloa ryhdytään kunnostamaan vielä kuluvana vuonna. Ei ole ryhdytty!

Pysäköintitalo on rähjäinen, sen seinät on töhritty ja sieltä on rikottu rännejä ja ostoskärryjen kiinnitysputkia. Ylemmän kerroksen ikkuna-aukoista jotkut ohikulkijat ovat saaneet päähänsä vedellä tai virtsalla täytetyn muovipussin. Onneksi olen itse ehtinyt väistää ylhäältä tulevan ammuksen. On kuin tulisi slummiin, kun asemalta lähtee kulkemaan Liesipolkua.

Eikö kaupungin viranomaisten tehtävä ole huolehtia rakennusten tarkastamisesta ja velvoittaa omistajat kunnostamaan yhä vaarallisemmaksi tuleva parkkihalli? Miksi asianosaiset eivät tee mitään? Pimeällä ei uskalla pysäköidä sinne eikä liikkua lähistöllä.

Tällainen röttelö houkuttelee nuorisojoukkoja rikkomaan ja töhrimään taloa yhä enemmän ja kaikenlaiseen muuhunkin pahantekoon. Kaupungin rakennusvalvonta koskee myös jo olemassa olevia rakennuksia. Käykää katsomassa hallia ja määrätkää sen kunnostaminen.

On sietämätöntä, että asiaan ei ole puututtu lukuisista valituksista huolimatta. Isomyyrin pysäköintitalo on saatava kuntoon, ennen kuin mitään pahempaa tapahtuu. Kuka silloin vastaa tapahtuneista rikkeistä ja ihmisille koituneista vahingoista?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.