null Vähävaraisten lasten toiveet toteutuvat

Seurakuntien joulukeräyksen kautta vähävaraisten perheiden lapset saivat muun muassa leluja.

Seurakuntien joulukeräyksen kautta vähävaraisten perheiden lapset saivat muun muassa leluja.

Vähävaraisten lasten toiveet toteutuvat

Vähävaraisten perheiden lasten lahjatoiveet menivät kuin kuumille kiville, kerrotaan joulukeräyksiä järjestäneistä Vantaan seurakunnista.

Seurakunnan diakoniatyö ja kaupungin sosiaalityö valitsivat yhteistyössä joukon vähävaraisia lapsia, jotka saivat kirjoittaa lahjatoiveensa. Ne ripustettiin kirkon joululahjatoivepuuhun tai -verkkoon. Toiveiden toteuttajat saattoivat antaa lahjansa nimettöminä. Diakoniatyöntekijät toimittavat paketit perille.

— Korsolaisten lasten toiveet olivat vaatteita, palapelejä, legoja ja nukkeja. Mikään toive ei ole ylittänyt viittäkymmentä euroa, kertoo diakoni Anne Saviranta.

Saviranta pitää joululahjapuuideaa hyvänä.

— Tämä ilahduttaa niin lahjan hankkijoita, lahjan saajia kuin meitä työntekijöitäkin. Olen iloinnut siitä, miten täysin vieraalle lapselle osoitetaan suurta anteliaisuutta.

Hämeenkylässä lasten toiveita toteutettiin ensimmäisen kerran.

— Kaikki 35 toivetta löysivät heti ottajansa. Nimettyjä toiveita on ollut leluista talvikenkiin. Näiden lisäksi kirkolle on tuotu muitakin lapsille tarkoitettuja paketteja, kertoo diakoniatyöntekijä Anne Puumala.

Rekolassa joululahjan saa noin sata lasta.

– Lasten toivelistalla on ollut vaatteita, pelejä ja leluja, sanoo diakoniatyöntekijä Sannamari Rusi.

Tikkurilan kaikki 50 lahjatoivetta menivät heti ensimmäisenä päivänä. Lisäksi vähävaraisten perheiden joulua varten on lahjoitettu rahaa.

– Lahjatoiveet ovat olleet vaatteita, yöpaitoja, leluja ja pelejä. Lahjansaajina on lapsia vauvoista 17-vuotiaisiin, kertoo diakoniatyöntekijä Anita Salonen.

Samalla hän muistuttaa ensi vuoden Yhteisvastuukeräyksen aiheesta. Jos nyt ei ehtinyt antamaan lahjaa, sen voi tehdä ensi vuoden puolella osallistumalla keräykseen, jonka kotimaisena kohteena ovat vähävaraiset lapsiperheet.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.