null Valtuutetut paljastavat!

Erään valtuutetun motto on ”Eksyen perille”.

Erään valtuutetun motto on ”Eksyen perille”.

Valtuutetut paljastavat!

Kaupunginvaltuutettu Sirpa Kauppinen (vihr) teki vuoden 2010 lopulla aloitteen kaupungin luottamushenkilöiden sidonnaisuuksien julkistamiseksi. Aloite hyväksyttiin, mutta se juuttui pitkäksi aikaa byrokratian rattaisiin ja Vantaan kaupungin nettisivu-uudistuksen syövereihin. Lopulta kesäkuussa 2012 kaupunginvaltuuston jäsenten tiedot saatiin kuitenkin kaiken kansan nähtäville osoitteeseen www.vantaa.fi/fi/paatoksenteko/luottamuselimet/kaupunginvaltuusto.

Nyt vantaalaiset voivat siis tutkia, millaisissa viroissa ja luottamustehtävissä valtuutetut ovat ja millaisia merkittäviä taloudellisia kytköksiä heillä on. Valtuutetut voivat myös kertoa vaikkapa harrastuksistaan.

Luottamustehtäviä Vantaan kaupunginvaltuutetuilla tuntuu olevan pitkä liuta, mutta suuria paljastuksia ja kiehtovia kytköksiä etsivä joutuu pettymään. Toisaalta tietojen täydennys on valtuutettujen itsensä varassa, joten osasta valtuutettuja ei vielä löydy sen enempää kuin perustiedot.

Jotkut valtuutetuista sentään kertovat itsestään yhteystietoja enemmän. Saamme tietää muun muassa, että Göran Härmälä (rkp) on Sipoon Hevosjalostusyhdistyksen varapuheenjohtaja ja Seija Puha (kok) kuuluu Suomi–Unkari-seuraan. Sirkka-Liisa Kähärä (sd) harrastaa palstaviljelyä, Jari Porthen (kok) moottoripyöräilee ja Markku Palon (kok) motto on ”Eksyen perille”. Aloitteen jättänyt Sirpa Kauppinen luonnehtii itseään ”reppuselkäiseksi bussilla köröttäjäksi”.

Jäämme odottamaan, saavatko lokakuussa käytävät kuntavaalit luottamushenkilöt kertomaan itsestään enemmän.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.