null Vammaisten lasten vanhemmat koolle

Vammaisten lasten vanhemmat koolle

Vanhemmuus ei ole maailman helpoin tehtävä ja aivan omat kiemuransa vanhemmuuteen liittyy silloin, kun lapsi on vammainen. Jokirannan koululla järjestettävässä kasvattajaillassa on aiheena vammaisperheiden tukeminen ja puhumassa toiminnanjohtaja Miina Weckroth Vammaisperheiden monitoimikeskuksesta. Mukana on myös pastori Kristiina Kartano Tikkurilan seurakunnasta.

Toiminnanjohtaja Miina Weckroth ei halua, että illan aiheet ovat ennalta lukkoon lyötyjä. Tavoitteena on puhua aiheista, jotka tulijoista tuntuvat tärkeiltä ja sellaisilta, että niistä olisi hyvä vaihtaa kokemuksia.

— Ajatuksenani on, että yhdessä mietittäisiin vaikka sitä, mitä se vammaisen lapsen vanhempien tukeminen on, millaista tukea kukin on saanut ja mistä ja millainen tuki on koettu hyväksi, Weckroth kertoo.

Miina Weckroth on itse paitsi vammaisten monitoimikeskuksen toiminnanjohtaja, myös lääkäri ja vammaisen lapsen äiti. Hän on itse joutunut paljon miettimään vammaisen lapsen vanhempien ja ammattihenkilökunnan vuorovaikutusta eli esimerkiksi sitä, kuinka lääkäri ja lapsen vanhemmat löytävät yhteisen kielen.

— Vuorovaikutus voisi olla yksi illan puheenaiheista, jos ihmiset tahtovat siitä puhua, Weckroth sanoo.

Kasvattajailta ke 18.3. klo 17.30 Jokirannan koululla, Viertolankuja 1. Lastenhoito järjestetty.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.