null Vanhat tekstiilit uusiokäyttöön

Kuva: Esa Lötjönen

Kuva: Esa Lötjönen

Vanhat tekstiilit uusiokäyttöön

Suomalaiset vievät vuosittain kaatopaikalle vaatetta niin paljon, että sillä määrällä vaatettaisin 4–5 miljoonaa ihmistä. Uusien vaatteiden tuottamiseen tarvitaan kilon verran kemikaaleja ja 200–300 litraa vettä. Vaatteiden kierrättäminen on myös ekologinen teko.

Marttojen järjestämän tekstiili- ja vaatekeräykseen kelpaavat vain puhtaat ja kuivat kodintekstiilit ja vaatteet. Myös käyttökuntoisia kenkiä otetaan vastaan. Tekstiilit saavat olla vanhoja ja kuluneita, mutta eivät likaisia, kosteita tai märkiä.

Keräykseen voi viedä esimerkiksi lakanoita, pyyhkeitä, froteetuotteita ja miesten paitoja. Myös puuvillatrikoo, t-paidat, colleget, paidat, housut ja neuleenomaiset tekstiilit, villa-, sekoite- ja acryll-tuotteet kelpaavat kierrätykseen.

Käyttöön soveltuvista vaatteista osa myydään Sininauha ry:n kirpputorilla päihdetyön hyväksi tai lahjoitetaan vähävaraisille. Osa vaatteista lahjoitetaan Viroon. Puuvilla- ja villapitoisesta materiaalista valmistetaan muun muassa teollisuuspyyhkeitä.

Käytetyn tekstiilin keräyspäivä Espoossa on ensi lauantaina 28. huhtikuuta kello 10–13.

Espoonlahden Martat ja Soukan Martat keräävät tavaraa Soukan Huollon pihalla, osoitteessa Soukantie 13 ja Laurinlahden Martat kauppakeskus Lippulaivan edustalla, osoitteessa Espoonlahdenkatu 4.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.