null Vantaa ja piplia juhlivat toukokuussa

Vantaa ja piplia juhlivat toukokuussa

Toukokuun kolmantena viikonloppuna järjestetään Vantaan kaupunkijuhla. Samaan aikaan 15.–17.5. vietetään Tikkurilassa ekumeenista raamattutapahtumaa, jonka teemana on "Pipliasta päähän ja sydämeen".

— Teema sisältää sekä humoristisen että vakavan viestin. Vakavasti ajattelemme, että Raamatulla on annettavaa nykyihmisellekin sekä päähän että sydämeen elämän rakennusaineiksi, sanoo yhteyspäällikkö Katri Vappula Suomen Pipliaseurasta, joka on yksi viikonlopun järjestäjistä.

Rokkia ja barokkia

Viikonloppuna Valtti-Areenalla pidetään isoja yleisötapahtumia ja konsertteja ja Tikkurilassa kaupunkijuhlalavalla lauletaan tutuimpia ripariveisuja. Kanavatyöskentelyssä syvennytään Raamattuun.

Isoin juhla on lauantai-illan New Revelation.

— Reipasta menoa takaavat Jippu, Jukka Leppilampi ja iso gospelkuoro Higher Ground. Musiikkivieraat myös kertovat Raamatun merkityksestä itselleen, Vappula kertoo.

Perinteinen Vantaa-gospel toteutuu tänä vuonna raamattutapahtuman sisällä. Lauantaina Valtti-Areenan lavalle nousevat kotimaista gospelrockia soittava Tera ja rapin kaksinkertainen suomenmestari Ruudolf.

Lisäksi Pyhän Laurin kirkossa kuullaan muun muassa vanhaan musiikkiin erikoistunutta Kuudennen kerroksen orkesteria.

Lapset ja perheet voivat lauantaina suunnata Kengurumeiningin konserttiin tai nukketeatteriin. Konserttien lisäksi nuorille on Valtti-Areenalla lauantaina esillä mangatyylisen raamattusarjakuvakilpailun näyttely.

Viikonlopun tilaisuuksiin odotetaan yhteensä useita tuhansia kävijöitä.

Kristityt tekevät yhdessä

Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast toivoo, että ekumeeninen raamattutapahtuma näkyisi ja saisi ihmisiä liikkeelle.

— Odotan, että saisimme sellaisia ihmisiä kiinnostumaan, jotka yleensä eivät käy seurakunnan tilaisuuksissa ja että voisimme vastata ajassa oleviin kysymyksiin.

Tapahtuman järjestävät Suomen Pipliaseura ja Vantaan luterilaiset, helluntailaiset, katoliset ja ortodoksit.

Ekumeenisen raamattutapahtuman ohjelmaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.pipliasta.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.