Vantaalla golfattiin saattohoidon ja ihmisoikeuksien hyväksi
Christer Jan Nyqvist, kirkkoherra Hannu Pöntinen ja Jarmo Lipiäinen seuraavat kansanedustaja Antti Lindtmanin lyöntiä.

Christer Jan Nyqvist, kirkkoherra Hannu Pöntinen ja Jarmo Lipiäinen seuraavat kansanedustaja Antti Lindtmanin lyöntiä.

Vantaalla golfattiin saattohoidon ja ihmisoikeuksien hyväksi

Kesäisessä säässä maanantaina 26.5. pelatussa Yhteisvastuugolfissa 52 golfaajaa kisasi leikkimielisesti hyvän asian puolesta. Mukana oli sekä yritysjoukkueita sekä yksityisiä pelaajia. Yhteisvastuukeräystä tukeva tapahtuma järjestettiin Keimola Golfissa Vantaalla kolmatta kertaa.

Mukana pelaamassa oli Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman.

– Pelistä jäi hyvä mieli. Oli mukavaa tulla pelaamaan hyvän asian puolesta. On hienoa, että kirkko nostaa Yhteisvastuukeräyksellä vuosittain esiin tärkeitä aiheita. Tämän vuoden teema saattohoito on hyvin puhutteleva. Pidän tärkeänä saattohoidon integroimista normaaliin terveydenhoitojärjestelmään. Myös toinen keräyskohde, ihmisoikeustyö Guatemalassa, on erittäin tarpeellinen.

Tapahtuman järjestävän Vantaankosken seurakunnan kirkkoherran Hannu Pöntisen mielestä Yhteisvastuugolf on vastuullinen ja varma tapa auttaa.

– Tässä yhdistyy hienolla tavalla kaksi asiaa. Nautitaan pelistä ja samalla tehdään hyvää, tosissaan mutta kevyesti. Olemme löytäneet konseptin, joka kiinnostaa yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Turnauksen kulut on pyritty saamaan minimiin, joten suurin osa osallistumismaksusta menee keräykseen. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna, Pöntinen toteaa.

Tapahtumalla kerättiin noin 10 000 euroa Yhteisvastuukeräykselle.

Ensi vuoden Yhteisvastuugolf pelataan 25.5.2015.

Teksti: Juha-Pekka Vanhatalo

Kuva: Markku Mattila

Jaa tämä artikkeli: