Vantaalla lahjoitettiin Yhteisvastuulle yli 100 000 euroa
Yhteisvastuukeräyksen 2014 teemana oli saattohoito. Kampanjan kuvitukset herättivät keskustelua.

Yhteisvastuukeräyksen 2014 teemana oli saattohoito. Kampanjan kuvitukset herättivät keskustelua.

Vantaalla lahjoitettiin Yhteisvastuulle yli 100 000 euroa

Vantaalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykseen tänä vuonna yhteensä 108 500 euroa. Tulos pieneni viime vuoden keräystuloksesta lähes 22 000 euroa. Koko maassa Yhteisvastuukeräykselle lahjoitettiin tänä vuonna 3 944 600 euroa. Varoilla parannetaan saattohoitoa Suomessa ja turvataan ihmisoikeuksia Guatemalassa.

Vaikka Vantaalla tulos pieneni, se ei kuitenkaan Hakunilan kirkkoherra Hans Tuomisen mukaan ole keräyksen pääasia.

– Tänä vuonna keräyksen teemana oli paljon keskustelua herättänyt saattohoito. Se koettiin kerääjien keskuudessa paitsi hankalaksi, myös äärettömän tärkeäksi kohteeksi. Meillä Hakunilassa keräyksen tuloksesta yllätyttiin positiivisesti ja siitä saadaan ollaan ylpeitä, kertoo Tuominen.

Paras tulos oli jälleen Hakunilan seurakunnassa, jossa kerättiin 32 600 euroa, Vantaankoskella kerättiin 30 300 euroa, Tikkurilassa 14 300 euroa, Hämeenkylässä 10 900 euroa, Korsossa 9 900, Rekolassa 7 200 euroa ja Vantaan ruotsinkielisessä seurakunnassa 3300 euroa.

Hakunilassa saatiin koko maan laajuisesti seitsemänneksi paras keräystulos.

– Keräys tulee olemaan jälleen vuoden merkittävimpiä tapahtumia Vantaan seurakunnissa. Täällä lähdetään innolla uuteen keräykseen, tavoitteena on saada mukaan uusia, nuoria kerääjiä, kertoo Tuominen.

Yhteisvastuu edistää suomalaisen saattohoidon kehitystä

Yhteisvastuukampanja nosti vilkkaan keskustelun saattohoidon ympärille ja toi aiheen monen tietoisuuteen. Vantaalla seurakunnissa järjestettiin keskusteluiltoja liittyen saattohoitoon ja Vantaan Aikuisopiston kanssa järjestettiin myös surutyöhön liittyvä luentosarja.

– Kuolema ja saattohoito eivät ole helpoimpia aihepiirejä lähestyä. Vaikka teema on aiempaa tiiviimmin ollut esillä mediassa, kuolema on kulttuurissamme torjuttu.  On pelottavaa ajatella, että vakava sairaus osuu omalle tai läheisen kohdalle. Silti asiasta on tarpeellista puhua, toteaa Vantaan seurakuntien sairaalapappi Pirjo Vatanen.

Vuoden 2015 Yhteisvastuukeräys tukee Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa Suomessa ja auttaa lapsia kouluun Haitissa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 1.2.2015 ja sen esimiehenä toimii Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli: