null Vantaalla toivotaan Irja Askolaa Helsingin piispaksi

Vantaalla toivotaan Irja Askolaa Helsingin piispaksi

Me vantaalaiset piispanvaalissa äänioikeutetut eri seurakuntien luottamushenkilöt ja työntekijät toivomme Irja Askolasta uutta piispaa hiippakuntaamme. Meitä on Vantaalla suuri joukko ilman puoluetaustaa olevia ja eri puolueisiin kuuluvia uudistushenkisiä valitsijoita, jotka odotamme kirkon kevättä.

Irja Askolan keskeisiä arvoja ovat muun muassa Jeesuksen seuraamisen ottaminen tosissaan, halu hyvän tekemiseen, avaran armon julistaminen ja avoin vuorovaikutus. Näitä neljää asiaa myös me hänen tukijansa olemme hänen kanssaan ajamassa.

Irja Askolalla on kokemuksemme mukaan erityinen lahja tulkita ja sanoittaa kristillistä uskoa ihmistä koskettavasti. Hän on syvällinen teologi ja runoilija, nykyisyyden sanoittaja ja tulevaisuuden ennakoija. Hän on kouliintunut kansainvälisissä tehtävissä ja opinnoissa työstämään asioita, jotka ovat vasta tulossa omaan kirkkoomme. Johtajana Irja Askola luottaa vuoropuheluun. Hän tarttuu rohkeasti myös kipeisiin asioihin. Monikulttuurinen dialogi, ihmisten kohtaaminen ja kuunteleminen sekä näkökulmien avaaminen on hänen tapansa toimia ja vaikuttaa.

Piispa Mikko Heikan teologisena avustajana hän tuntee piispan tehtävän haasteet ja mahdollisuudet. Tuomiokapitulin työntekijänä hän on perehtynyt lukuisten seurakuntien arkitodellisuuteen. Tärkeä näkökulma seurakuntaelämään hänelle avautuu oman kotiseurakuntansa Helsingin Alppilan aktiivisena jäsenenä.

Nämä ovat meille tärkeitä syitä, miksi kannatamme häntä uudeksi piispaksemme. Suosittelemme, että tutustut Irja Askolan kotisivuihin www.irjaaskola.fi ja katsot Kirkon tiedotuskeskuksen tekemät haastatteluvideot kaikista ehdokkaista osoitteessa www.helsinginhiippakunta.evl.fi/piispanvaali.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.