null Vantaan 2016 herättäjäjuhlien valmistelut käynnistyivät

Vuonna 2012 herättäjäjuhlia vietettiin Isokyrössä. Kuva Arjo Kangas.

Vuonna 2012 herättäjäjuhlia vietettiin Isokyrössä. Kuva Arjo Kangas.

Vantaan 2016 herättäjäjuhlien valmistelut käynnistyivät

Vantaalla järjestetään vuonna 2016 herättäjäjuhlat. Ne ovat luterilaisessa kirkossa vaikuttavan herätysliikkeen herännäisyyden eli körttiläisyyden vuotuinen suurtapahtuma. Herättäjäjuhlat ovat Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat.

Vantaan kaupunki, Vantaan luterilaiset seurakunnat ja Herättäjä-Yhdistys allekirjoittivat 19.4. kumppanuussopimuksen juhlien järjestelyistä. 

Juhlat pidetään Vantaalla 8.—10.7.2016. Juhlille arvioidaan saapuvan 30 000–40 000 vierasta.

Juhlien organisoinnista vastaa juhlatoimikunta. Sen puheenjohtajana toimii piispa Irja Askola ja varapuheenjohtajana kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Talkoolaisia tarvitaan 1500

Herättäjäjuhlat rakennetaan pääosin talkoovoimin. Käytännön töitä suunnittelevat seurakuntien ja kaupungin virkamiesten ja vapaaehtoisten muodostamat eri alatoimikunnat, kuten ravintola-, liikenne-, ohjelma- ja majoitustoimikunnat. Kaikkiaan talkoolaisia tarvitaan juhlien aikana noin 1 500 henkeä.

Herättäjäjuhlat on kaikille avoin tapahtuma, jonka ohjelman päärungon muodostavat seurat. Ne ovat noin tunnin mittaisia tilaisuuksia, joissa vuorottelevat lyhyet hengelliset puheet ja herännäisyyden laulukirjasta laulettavat Siionin virret.

Herännäisyyden historialliset juuret ovat Savossa ja Pohjanmaalla, mutta nykyisin toimintaa on ympäri Suomea. Vantaan alueella järjestetään herännäishenkistä toimintaa vuosittain.

Aiemmin herättäjäjuhlia on järjestetty eteläisimmässä Suomessa Järvenpäässä vuonna 2001 ja Espoossa vuonna 2008.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.