Vantaan herättäjäjuhlien tunnus on Kahden maan kansalainen

Vantaan herättäjäjuhlien tunnus on Kahden maan kansalainen

Vantaalla heinäkuussa 2016 järjestettävien herättäjäjuhlien tunnukseksi on valittu "Kahden maan kansalainen". Juhlatunnus on herättäjäjuhlilla käytettävästä laulukirjasta, Siionin virsistä numero 312.
 
Herättäjäyhdistyksen hallitus valitsi tunnuksen Vantaan juhlatoimikunnan ehdottomasta kahdesta vaihtoehdosta. Toinen vaihtoehto oli samasta virrestä, säkeet "Reitti tuntematon aukeaa".
 
– Juhlatoimikunnan perustelut olivat vakuuttavat. Kahden maan kansalainen ankkuroitui mielestämme paremmin kirkon sanomaan ja herännäisyyteen ja siitä avautuu enemmän merkityksiä kuin toisesta vaihtoehdosta. Tunnus antaa hyvän lähtökohdan sisällöllisesti rikkaille juhlille, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.
 
Vantaan juhlatoimikunta perusteli Kahden maan kansalaista sillä, että teema toimii Vantaalla, jossa asuu ainakin 50 maan kansalaisia. Teemassa on hyvä linkki Vantaan monikulttuurisuuteen. Ajankohtainen aihe niin Vantaalla kuin maailmalla ovat paperittomat, ihmiset ilman kansalaisuutta. Teema on sekä yhteiskunnallinen että vahvasti hengellinen, ajankohtainen ja ajaton.
 
– Vantaalaisissa löytyy juuria joka lähtöön: isovanhempien jälkiä Savosta ja Somaliasta, omia tunnejälkiä lenkkipoluilta, korttelikuppilasta tai radan varrelta.
 
- Kahden maan kansalaisuus sykkii täällä. Jollekin se on taivasikävää kerrostalojen katveessa, toiselle kaipuuta sinne, mihin ei ole enää paluuta, pohtii Vantaan juhlatoimikunnan puheenjohtaja piispa Irja Askola.
 
Askolan mukaan tunnuksessa kiteytyy kristityn peruskartta.
 
– Olemme tämän maan kansalaisia ja arjessamme meidän on pidettävä huolta toisistamme ja varsinkin heistä, joita muut vieroksuvat tai jättävät yksin. Arjen jaksamista kuitenkin helpottaa se, että enkelit, valo ja tuonpuoleisuus ovat totta. Pyhä silmukoituu arkeemme, piipahtaa ja yllättää, Askola jatkaa.
 
Juhlat järjestetään Myyrmäen urheilupuistossa ja sinne odotetaan 30000–40000 ihmistä. Juhlajärjestelyissä on mukana myös Vantaan kaupunki.
 
Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen, juhlien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, pitää tunnusta hyvin sopivana seurakuntansa alueelle.
 
– Täällä asuu paljon maahanmuuttajia. Toisaalta monen asukkaan juuret ovat maaseudulla ja koti-ikävä läsnä. Taivaan kansalaisuus puolestaan antaa juuret, asuu missä vain ja muuttaa minne vain, kiteyttää Pöntinen.
 
Kahden maan kansalainen on Jaakko Löytyn säveltämä ja Kaija Pispan sanoittama virsi.

► Kuuntele Kahden maan kansalainen YouTubesta
► Kahden maan kansalainen -virren sanat

Jaa tämä artikkeli: