Vantaan Lauri ilmestyy ensi vuonna joka toinen viikko

Vantaan Lauri ilmestyy ensi vuonna joka toinen viikko

Vantaan seurakuntien Vantaan Lauri -lehti joutuu vuoden 2015 alusta harventamaan ilmestymistiheyttään. Nykyisin kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta lähes joka viikko ilmestyvä lehti muuttuu joka toinen viikko ilmestyväksi. Ensi vuonna tehdään 22 Vantaan Lauria. Samalla lehden koko kuitenkin paksunee, joten vuotuinen sivumäärä laskee vain noin 10 prosenttia.

Muutoksen syyt ovat taloudelliset. Lehden kustannukset ovat kohonneet toimituksesta riippumattomista syistä. Eniten asiaan vaikuttavat arvonlisävero ja jakelun hinnan nousu. Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi 10.9. kokouksessaan ilmestymistiheyden harventamisen ja siihen liittyvät muutokset lehden vuonna 2012 solmittuun tilaussopimukseen Kotimaa Oy:n kanssa.

Vantaan seurakunnat tilaa lehden graafiseen toteukseen, painatukseen, ilmoitusmyyntiin ja jakeluun liittyvät palvelut ulkopuoliselta Kotimaa Oy:ltä. Tämän kanssa on solmittu tilaussopimus, johon nyt jouduttiin tekemään muutoksia lehden ilmestymistiheyden harventumisen vuoksi.

Muutetun tilaussopimuksen mukaan Vantaan seurakunnat käyttää sopimuksessa vielä jäljellä olevan sekä optiovuoden eli sopimus on voimassa vuoden 2016 loppuun. Lehden hinta on ensi vuonna 397236 euroa ynnä arvonlisävero. Nykyisin lehti on 12-16-sivuinen, ensi vuonna 20-24-sivuinen.

Lehden toimituksellisia resursseja ei karsita, vaan työvoimaa voidaan käyttää paperilehden lisäksi entistä enemmän verkkoviestintään. Suunnitteilla on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen verkkolehti.

Jaa tämä artikkeli: