Vantaan paikallisseurakunnat saavat sopeuttamisrahaa

Vantaan paikallisseurakunnat saavat sopeuttamisrahaa

Vantaan seurakuntien viime vuoden tulos oli 2,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tuloksen taustalla olivat aiemmin ennakoitua paremmat verotulot, investointien siirtyminen ja tarkka taloudenpito.

Tulevaisuus ei kuitenkaan näytä yhtä hyvältä, mikäli seurakuntien jäsenmäärän lasku jatkuu. Yhteisen kirkkoneuvoston 21.5. pitämässä kokouksessa tehtiin päätöksiä sekä säästöistä että Vantaan seitsemälle paikallisseurakunnalle jaettavasta kehittämis- ja sopeuttamisrahasta.

Vantaankosken seurakunta toimitti kirkkoneuvostolle säästösuunnitelman miinusmerkkisen taloutensa korjaamiseksi. Suunnitelmaan sisältyy Martinristin seurakuntakeskuksesta luopuminen ja henkilöstökulujen vähentäminen. Ketään ei irtisanota, vaan vähennys tapahtuu eläköitymisen ja virkajärjestelyjen kautta.

Kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se hyväksyisi suunnitelman, joka toisi kolmen vuoden aikana 545 000 euron säästöt.

Hyvä tilinpäätös antaa kuitenkin paikallisseurakunnille lisää mahdollisuuksia sopeuttaa toimintaansa niukkenevaan talouteen. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että niille jaettaisiin viime vuoden ylijäämästä yhteensä 950 000 euroa kehittämis- ja sopeuttamisrahaa. Raha on tarkoitus käyttää neljän vuoden aikana.

Jaa tämä artikkeli: