null Vantaan seurakunnat ottaa lainaa

Vantaan seurakunnat ottaa lainaa

Vantaan seurakuntien taloutta on tähän asti pystytty hoitamaan ilman lainaa, mutta nyt isot investoinnit ovat syömässä kassavarannon minimiin. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti tiistaina muuttaa kuluvan vuoden talousarviota niin, että investointien rahoittamiseen voidaan ottaa enintään viiden miljoonan euron laina. Tarkoitus on maksaa laina takaisin kymmenen vuoden kuluessa.

Rahaa tarvitaan muun muassa uuteen siunauskappeliin, jonka rakentaminen Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalle alkaa helmikuussa. Toinen lähiaikojen iso hanke on Päiväkummun uuden seurakuntatalon rakentaminen. Kirkkovaltuusto hyväksyi rakennuksen hankesuunnitelman, jonka kustannusarvio on 2,4 miljoonaa euroa. Lisäksi on isoja korjaushankkeita, kuten Hakunilan kirkon ilmastoinnin uusiminen.

— Uudet rakennushankkeet antavat näin taloudellisen taantuman aikana töitä kymmenille ihmisille. Tulevia isoja hankkeita meidän pitää sen sijaan miettiä ja katsoa, mihin rahat riittävät. Viisi miljoonaa on seurakuntien taloustilanteessa ehdoton lainakatto, sanoo seurakuntien talouspäällikkö Pasi Perander.

Yhteinen kirkkovaltuuston puheenjohtajana jatkaa Matti Lehtonen ja varapuheenjohtajana Aulis Mölsä.

Yhteiseen kirkkoneuvostoon valittiin kahden vuoden toimikaudeksi Matti Sollamo, Liisa Virta, Soile Niemi, Päivi Holmberg, Tapio Peltohaka, Pauli Kivioja, Inger Ruusu, Tapio Virkkala, Paula Lehmuskallio, Markku Weckman, Tarja Eklund ja Erkki Rantala. Sollamo toimii varapuheenjohtajana, puheenjohtajaksi Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on nimittänyt Korson kirkkoherran Kari Pekka Kinnusen.

Yhteisen seurakuntatyön johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Elisabet Tepora ja kiinteistöasiain johtokunnan puheenjohtajaksi Jari Porthén.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.