null Vantaan seurakunnat suojelee lehtoalueen Nurmijärvellä

Vantaan seurakunnat suojelee lehtoalueen Nurmijärvellä

Vantaan seurakunnat aikovat rauhoittaa lehtoalueen Nurmijärven Klaukkalasta. Neljän hehtaarin suuruinen alue nimeltään Heikkilän tila sijaitsee jokeen rajautuvassa rinteessä lähellä seurakuntien kurssikeskusta Holmaa.

Suojeltavan tuoreen lehdon puusto on erittäin järeää ja vanhaa. Suurimmat kuuset ovat rinnankorkeusläpimitaltaan yli 70 senttiä ja noin 30 metriä korkeita. Kohteessa on muun muassa järeitä tervaleppiä ja haapoja ja runsaasti lahopuuta. Yksityinen rauhoitus säilyttää alueen seurakuntien omistuksessa ja sitä voi käyttää virkistys- ja ulkoilukäyttöön.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti 26.3. esittää valtuustolle, että lehto rauhoitetaan METSO-ohjelman kautta. Tällä ympäristöministeriön ohjelmalla pyritään turvaamaan erityisesti luonnontilaisten metsien rakennepiirteitä sisältäviä metsiä. Suojelusta maksetaan 34 900 euron korvaus.

Ohjelmassa tutkittiin myös kahta muuta aluetta. Vantaan Rekolassa sijaitsevaa samankokoista Räckhalsin aluetta ei rauhoiteta. Seurakunnat on jo aiemmin rauhoittanut alueelta luonnonsuojelulain nojalla 15 hehtaarin suuruisen osan Kylmäojan korpea. Itäosan lahopuisen metsän rauhoittamista ei tämän vuoksi katsottu enää tarpeelliseksi.

Asikkalan Tontunniemessä olevan leirikeskuksen alueen rauhoittamista ei nyt tehty, koska alueen kaavoitus on kesken.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.