Vantaan seurakunnat tuplaavat kriisiavustustensa määrärahan

Vantaan seurakunnat tuplaavat kriisiavustustensa määrärahan

Vantaan seurakuntien diakonia-avustusten kysyntä on alkuvuoden aikana ollut niin suurta, että kotimaisiin kriisiavustuksiin varattu vajaan 37 000 euron määräraha on loppumassa. Avustuksia on tähän mennessä myönnetty 40 kappaletta keskimäärin 740 euroa/anomus. Jäljellä on enää 7500 euroa.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätyi 11.6. kokouksessaan esittämään kirkkovaltuustolle 30 000 euron lisämäärärahaa kotimaisiin kriisiavustuksiin. Määräraha on tarkoitettu käytettäväksi tilanteissa, joissa paikallisseurakuntien omat kertaluonteiseen apuun tarkoitetut avustusmäärärahat eivät riitä. Anomukset kriisiapuun tulevat seurakuntien diakoniatyön kautta.

Kriisiavun tarpeen kasvussa näkyy talouden taantuma ja yhteiskunnallinen tilanne: velkaantuminen, pitkään toimeentulotuen varassa elävien ongelmat, parisuhteiden hajoamisesta seuranneet taloudelliset vaikeudet, mielenterveyspotilaiden ja sairaiden elämäntilanteet.

– Nuoret ihmiset eivät saa töitä, jotta voisivat hoitaa velkansa, kuten opintolainat. Usein on uhkana asunnottomuus tässä erittäin vaikeassa Vantaan asuntotilanteessa. Pitkään jatkunut pienillä tuloilla eläminen on todella haavoittuva tilanne, jos tulee sairautta, kriisiä tai työttömyyttä elämään. Pääkaupunkiseudulla on nähtävissä, että töitä ei löydä niin kuin ennen. Moni firma jättää palkkaamatta tai irtisanoo ihmisiä, kommentoi diakoniasihteeri Eija Miettinen kriisiavustuksia hakeneiden ihmisten elämäntilannetta.

 

Jaa tämä artikkeli: