Vantaan seurakunnille lisäkuluja Kirkon palvelukeskuksesta

Vantaan seurakunnille lisäkuluja Kirkon palvelukeskuksesta

Vantaan seurakunnat siirtyy Kirkon palvelukeskuksen eli Kipan asiakkaaksi vuoden 2015 alussa. Kipa on kirkolliskokouksen perustama kirjanpidon ja palkanlaskennan palvelukeskus, jonne kaikkien seurakuntien pitää siirtyä viimeistään vuoden 2017 loppuun mennessä. Tavoitteena on hoitaa asiat keskitetysti ja aikaa myöden saada myös vähennettyä kustannuksia.

Vantaan seurakuntien nykyiset talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmät ovat kuitenkin niin hyvät, että ainakaan lähivuosina kulut eivät vähene.

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi keskiviikkona projektisuunnitelman Kirkon palvelukeskukseen siirtymiseksi. Sen mukaan kertaluontoiset valmistelukustannukset ovat tänä vuonna 140 000 euroa, josta tehdään määrärahan ylitysesitys kirkkovaltuustolle vielä kevään aikana.

Kirkon palvelukeskus laskuttaa Vantaan seurakunnilta vuodesta 2015 alkaen noin 362 000 euroa vuodessa. Koska Kipa vaatii Vantaalla tuekseen aiemmin arvioitua enemmän henkilökuntaa, talous- ja henkilöstöhallinnon kulut nousevat. Tämän hetken arvio on alkuvaiheessa 160 000 euroa ja jatkossa 100 000 euroa vuodessa verrattuna nykyisiin kustannuksiin.

Jaa tämä artikkeli: